WDV 2 een maatje te klein voor DZW 1

In de eerste klasse A van de Gelderse dambond reisde WDV 2 na lange tijd voor de bondscompetitie niet gespeeld te hebben naar Warnsveld af om het op te nemen tegen DZW 1.

 Tot aan het middenspel ging de strijd gelijk op. Thomas Esselink raakte daarna verstrikt in een kettingstelling. Hij dacht zich daaruit te bevrijden, maar kwam bedrogen uit. ( 0-2 )

In een 8 om 8 stand aanvaardde Gerwin Doornink vervolgens het remise voorstel van zijn tegenstander. ( 3-1 )

Wim Sonderen was door een forcing een schijf tegen zijn gerenommeerde opponent achter gekomen. Wim kreeg daarna geen kans meer op eerherstel. ( 5-1 )

Jan Elgershuizen veroverde in een goede partij positioneel voordeel. Dit was voor zijn tegenstrever reden om remise voor te stellen. Jan speelde nog enkele zetten door, maar toen hij zijn formatie moest verbreken, werd de vrede alsnog getekend. ( 6-2 )

Erik Oonk had de hele partij goed weerstand geboden aan zijn op papier veel sterkere tegenstander. In het eindspel koos Erik niet voor de beste voortzetting en stond direct verloren. ( 8-2 )

Zeeg Jongkoen was ondertussen in een nadelig dammen eindspel terecht gekomen. Hij wist daaruit met remise te ontsnappen. ( 9-3 )

WDV 2 keerde zodoende met een ruime nederlaag huiswaarts.