WDV 1 komt te laat op gang

In de 2e ronde van de Gelderse Hoofdklasse moest WDV op bezoek bij Harderwijk. Gezien de tegenstander beloofde het een lastige wedstrijd te worden, temeer aangezien drie basiskrachten afwezig waren.

Misschien kwam het door de verre reis, maar het wou in ieder geval niet vlotten voor WDV. Erik Oonk zag zijn linker vleugel uitgedund worden, totdat hij deze niet meer kon verdedigen en een schijf verloor en daardoor tevens de partij.
Ook Erik ten Hagen verging het niet goed. Met weinig tijd kwam Erik niet tot een goed plan en liep vast en verloor ook.

Theo Stoverinck was goed op weg om WDV op het scorebord te zetten en kwam in een gewonnen 5-om-5 stand. Theo zag echter een kleine combinatie over het hoofd en verloor daardoor de partij nog zelfs.
Kort hierna werd de wedstrijd definitief in het voordeel van Harderwijk beslist. Thomas Esselink had het gedurende de partij lastig om de opbouw te verzorgen. Uiteindelijk liep Thomas vast en moest gedwongen offeren en waarna de tegenstander het bekwaam naar winst wist te spelen.

Gelukkig werd de eer voor WDV nog wel gered, al leek het daar in eerste instantie bij Henk Sonderen niet te gebeuren. Na een schijfachterstand ging Henk echter va banque spelen en wist er een combinatie in te vlechten. Het eindspel moest Henk nog wel nauwkeurig spelen en dat lukte bekwaam.
Ten slotte maakt Frank ten Hagen de stand nog wat dragelijker. In een aanvalspartij wist Frank het centrum in handen te krijgen en wist dit geduldig uit te bouwen naar een gewonnen stand.

Na twee 8-4 nederlagen bungelt WDV onderaan. Over twee weken is het zaak om te winnen tegen het 2e team van Wageningen, dat ook beide wedstrijden heeft verloren.