Valse seizoenstart WDV 1

In de openingsronde van de Gelderse Hoofdklasse was direct Huissen de tegenstander, de titelverdediger en kampioen van de laatste jaren. Toch zagen de dammers van WDV kansen aangezien Huissen met name in de breedte kracht heeft ingeboet.
Vooraf werd ingeschat dat de kracht bij Huissen op de bovenste borden lag, maar op de onderste borden kansen lagen voor WDV.

Op de bovenste 2 borden troffen Mark Sanders en Henk Sonderen inderdaad de sterkste spelers van Huissen. De partijen liepen niet echt volgens plan en Mark en Henk kwamen na een lastige opening beiden onder druk. Mark probeerde met een voorpost om los te komen, maar de voorpost bleek als snel niet meer houdbaar. Met een schijf achterstand kreeg Mark geen kans meer en verloor. Henk hield het schijvenaantal wel gelijk, maar kwam steeds nadeliger te staan. Uiteindelijk liep de stand vast en moest ook Henk opgeven.

Ook op de onderste borden liep de wedstrijd niet gesmeerd en hield Huissen redelijk eenvoudig stand. Frank ten Hagen kwam het zelfs gelegen dat de tegenstander met een remiseaanbod kwam. Erik Oonk en Gerard Korten leken wel steeds gemakkelijker te staan, maar kregen geen serieuze winstkansen. Na een moeizame partij kreeg Erik ten Hagen in eindspel toch nog groot voordeel. In een eindspel met 2 schijven meer kon Erik de stand echter niet rond krijgen en moest ook genoegen nemen met remise.

Hoewel Huissen de laatste jaren onverslaanbaar is gebleken, is met deze 8-4 nederlaag toch sprake van een valse start. Over 2 weken wacht weer een zware dobber met een verre uitwedstrijd in Harderwijk.