Enkel beslissingen achter de damborden

Op de damclubavond van woensdagavond 20 oktober vielen er enkel beslissingen achter de damborden.

Wim Klaassen was tegen Frank ten Hagen goed uit de opening gekomen, maar overzag bij een ruil een combinatie en kwam 2 schijven achter te staan. Frank moest nog uitkijken voor combinaties, maar kwam niet meer in de problemen 0-2.

Paul Hageman kon zijn sterke partij van een week ervoor niet herhalen. Tegen Theo Stoverinck kwam hij al vroeg 2 schijven achter en kreeg hierna geen kans meer 0-2. 

John van Laarhoven was in het middenspel één schijf voor gekomen tegen Augustin Saouadogo en leek hierna eenvoudig naar de winst te gaan, maar gaf Augustin nog kans door hem doorbraak naar dam te geven. Augustin koos echter niet voor de juiste voortzetting, waarna het een overmachtseindspel werd voor John 2-0.

Jan Elgershuizen kwam tegen Wim Sonderen opgesloten te staan in de kettingstelling. Jan dacht hier met een tijdelijk offer uit te komen, maar dit bleek blijvend schijfverlies te worden. Het eindspel speelde Wim vervolgens foutloos uit 0-2.

Erik ten Hagen kwam iets gunstiger te staan, maar had moeite om de winst te vinden tegen de goed verdedigende Gerwin Doornink. In het eindspel, met daarbij tijdnood, kwam Erik steeds sterker te staan en wist alsnog de winst te vinden 2-0.

De volledige stand is te zien op www.damclubwinterswijk.nl.