Dammers onvoorbereid achter de borden

Door twee extra afzeggingen ging het volledige voorlopige programma op de schop, waardoor alle dammers onvoorbereid achter de borden zaten op de damclubavond van woensdag 27 oktober.

Paul Hageman kwam tegen Kees Spruijt al vroeg één schijf achter na een kleine combinatie. Hierna wist hij de partij nog lang te rekken, maar was mede door de vroege achterstand kansloos 0-2.

Henk Sonderen verging het in het tegen Wim Klaassen in het middenspel moeizamer dan uitgedacht. Henk wist echter alsnog schijfwinst af te dwingen en speelde het vervolgens foutloos uit naar winst 2-0.

De partij tussen Augustin Saouadogo en Wim Sonderen  leek gelijk op te gaan, maar in het middenspel wist Wim schijfwinst af te dwingen. Hierna kwam Wim op dam en speelde de partij zorgvuldig uit naar winst 0-2.

De met zwart spelende Theo Stoverinck had in de opening tegen Frank ten Hagen schijfwinst af kunnen dwingen en was dit in eerste instantie ook van plan, maar liet dit na door een rekenfout. Hierna ontstond een spanende partij met diverse dreigingen. De spanning verdween echter toen Frank dacht met een combinatie naar winst te kunnen gaan, maar de overgebleven stand bleek remise te zijn 1-1. 

Volgende week staan voor WDV 1 en 2 bondscompetitiethuiswedstrijden gepland op de woensdag en de vrijdag, waardoor de reguliere clubavond vervalt. Schooldammers kunnen zich nog wel per mail aanmelden voor een damtraining voorafgaand aan die wedstrijden. De volledige stand en contactinformatie is te zien op www.damclubwinterswijk.nl.