Chaotisch slot op damclubavond

Op de damclubavond van woensdagavond 13 oktober waren er een aantal mooie momenten, bijzondere wendingen en een chaotisch slot.

Met de Roozenburg opstelling op het bord haalde de met zwart spelende Wim Sonderen een combinatie uit tegen Wim Klaassen wat hem schijfwinst opleverde. Toen hij enkele zetten later wederom combineerde was de partij gespeeld 0-2.

De met zwart spelende Paul Hageman bood lang goed weerstand tegen Henk Sonderen, maar een mindere positionele zet leverde wat later een damcombinatie tegen op, waarna de partij gespeeld was 2-0. 

Thomas Esselink en Gerwin Doornink maakten het elkaar lastig. Nadat Thomas in het eindspel een remisecombinatie uithaalde konden beiden leven met een punt 1-1.

De met zwart spelende Kees Spruijt speelde een sterke partij tegen Theo Stoverinck en leek met doorbraak naar dam er met de winst vandoor te gaan. Kees wilde het echter te mooi afmaken en liet Theo ontsnappen. Hierna speelde Kees met licht voordeel nog voor de winst, maar koos niet voor de juiste voortzetting en verloor zelfs nog op oppositie 2-0.

Na een gelijk opgaande strijd in het middenspel leek Erik Oonk met doorbraak naar dam richting winst te gaan. Erik overzag echter een doorbraakmogelijkheid van Augustin Saouadogo, waarop Augustin nog de remise wist te vinden 1-1.

Met een klassieke stand op het bord kwam Zeeg Jongkoen minder goed uit dan Joop Messersmid. Joop koos echter niet voor de winnende voortzetting, waarna beiden in remisestand richting dam gingen. De partij eindigde echter chaotisch nadat Zeeg vergat één schijf van het bord te halen na een damslag. Toen de spelers dit ontdekten waren beiden van slag, waarna Joop in alle hectiek nog een verliezende zet deed. Zeeg was echter zeer sportief en bood remise aan 1-1.

Volgende week weer een normale clubavond met op donderdag de bondscompetitiewedstrijd van WDV 1 uit tegen Harderwijk. De tussenstand van de Winterswijkse damcompetitie is te zien op www.damclubbwinterswijk.nl.