Score van 75% voor clubkampioen bij simultaan

Op woensdag 1 september opende WDV het nieuwe damseizoen traditiegetrouw met een simultaan tegen de clubkampioen. Met fouten aan beiden kanten wist Erik ten Hagen uiteindelijk 75% van de punten binnen te halen.

Even zag het erna uit dat Erik een makkelijke avond zou krijgen.
Tegen gastspeler John haalde hij namelijk al snel een damcombinatie uit, die niet lang daarna opgaf (2-0). Voor Joop hetzelfde verhaal, hij probeerde het nog wel met 2 schijven achterstand, maar er viel geen eer meer te behalen (2-0).

Erik ging echter ook in de fout. Na het achter een schijf lopen dwong naamgenoot Oonk schijfwinst af, met daardoor een positioneel een gewonnen stand als gevolg….

Tegen broer Frank ging hij ook in de fout. Erik zag in het middenspel een simpele 1 om 2 over het hoofd. Een paar zetten later maakte Frank het met een kleine combinatie af (0-2).

Daarna verliep het weer beter voor Erik.
Tegen Zeeg haalde hij in het middenspel een 3 om 3 naar dam, met schijfwinst tot gevolg, wat later positioneel werd uitgespeeld (2-0).

Augustin was positioneel ook een schijf achter gekomen, na een grote ruilcombinatie leek Augustin nog wel redelijk te staan, maar hij kreeg geen mogelijkheden meer tegen Erik (2-0).

Wim Sonderen had ook niet zijn dag. Hij maakte 2 simpele fouten, rekte de partij nog even, maar moest later ook opgeven (2-0).

Ondanks de schijf achterstand, kwam Erik langzaam terug in de partij tegen zijn naamgenoot. Met beide op dam gekomen leek Oonk een kansrijk eindspel in te gaan, maar waarschijnlijk mede door tijdsdruk werd een zege niet gevonden en werd remise overeengekomen (1-1).

De partij tegen gastspeler Gerrit leverde een positioneel interessante partij op, maar na wat onnauwkeurige zetten wist Erik ook deze partij naar zich toe te trekken (2-0).

Na een verkeerde inschatting, leek Jan voordeel te krijgen in zijn partij tegen Erik, maar ruilde terug, waarna het voordeel verdween. Hierna volgde een gelijkwaardig eindspel met remise tot gevolg, waar beiden mee konden leven (1-1).

De positioneel interessantste partij kwam bij Kees op het bord. Kees kreeg het centrum in het bezit en leek daarmee ook een voordelige stand te hebben. Winst werd er echter niet gevonden, waarna Erik rond 23:30 de simultaan afsloot met een remise (1-1).

Wederom een leuke opening van het damseizoen, die als het goed is over 2 weken weer verder gaat met de start van de onderlinge clubcompetitie.