Damuitslagen woensdag 22 september

Op de 2e damclubavond van het seizoen gebeurde er weer genoeg achter de borden, maar trok één partij toch wel de meeste aandacht.

Erik Oonk – Zeeg Jongkoen 2-0. In het middenspel met een gelijkwaardige stand op het bord zag Zeeg een 2 om 3 naar dam over het hoofd. Zeeg gaf hierna direct op.

Gerwin Doornink – Jan Elgershuizen 0-2. Jan won zijn partij door een zogenaamde Bomzet.

Augustin Saouadogo – Wim Klaassen 1-1. De partij die alle ogen op zich gericht kreeg. Vroeg kwam Wim op dam en nadat hij deze had veilig gesteld leek de partij gespeeld, maar Wim liet zijn tegenstander een paar keer ontsnappen, waarna Augustin alsnog met een puntje naar huis ging.

Frank ten Hagen – Wim Sonderen 2-0. Een interessante partij, na een niet alledaagse opening, was direct over nadat Wim in een damcombinatie trapte.

Theo Stoverinck – Henk Sonderen 1-1. Beiden konden het verschil niet maken. Met weinig tijd op de klok en met de angst wat over het hoofd te zien bood Henk remise aan, dat werd geaccepteerd.

Volgende week woensdag is er weer een normale clubavond, waarna de week erop de Gelderse bondscompetitie weer van start gaat voor het 2e damteam.