Damseizoen weer van start

Nadat een week ervoor op de ledenvergadering nog de winnaars van de laatste clubcompetitie (Erik ten Hagen) en de zomer-/ratingcompetitie wat tevens 1e editie van de Wim Bennink-bokaal was (Theo Stoverinck) werden gehuldigd, werd er op woensdagavond 15 september gestart met de onderlinge competitie van WDV Winterswijk 2021-2022.  

                                                

(Links: Huldiging Erik als winnaar van de clubcompetitie 2019-2020. Rechts: Huldiging Theo als winnaar van de zomer-/ratingcompetitie – Wim Bennink-bokaal).                   

Te zien was dat er nog wat damritme ontbrak, want op ieder bord werden er nog vrij eenvoudige fouten gemaakt die doorgaans wel gezien zouden worden. Hieronder de uitslagen met een kort verslagje van de partijen:

Thomas Esselink – Henk Sonderen 0-2

Thomas en Henk probeerden er een complex standje van te maken, waarbij Thomas als eerste in de problemen kwam. Hij verloor één schijf waar zijn tegenstander daar pas een paar zetten later achter kwam. Tegen deze sterke tegenstander bleek de achterstand te groot en werd al vrij vroeg opgegeven. 

Jan Elgershuizen – Theo Stoverinck 1-1

De interessantste en langste partij van de avond ging tussen Jan en Theo. In een stand die wellicht iets gemakkelijker was voor Jan overzag hij een kleine combinatie, waardoor Theo één schijf voor kwam. Het was echter geen zuivere schijf voorspong, gezien de doorbraakkansen van Jan. Na een offer van Jan met doorbraak naar dam wist Jan uiteindelijk met damgeven de remise te behalen, maar had Theo even daarvoor misschien nog voor de winst kunnen gaan.  

Wim Klaassen – John van Laarhoven 0-2

In een ingewikkelde stand besloot Wim een schijf op te geven. Ondanks de schijf achterstand kwam hij nog terug in de partij en kwamen beiden op dam. Wim wilde vervolgens met de dam een schijf veroveren, maar overzag daarbij een meerslagzetje en gaf direct op.

Erik ten Hagen – Augustin Saouadogo 2-0

Augustin had op zijn rechterflank niet voor de juiste opbouw gekozen en kon schijfverlies op den duur niet voorkomen, Augustin zag dit ook, maar liet na om meer compensatie uit de stand te halen. Na de schijfwinst kwam Erik steeds sterker te staan, waarna hij het uiteindelijk met een zetje van Weiss afmaakte.

Frank ten Hagen – Erik Oonk 2-0

In het middenspel zag Erik een geniepige damcombinatie over het hoofd en gaf direct op. 

Paul Hageman – Wim Sonderen 0-2

Paul dacht in de opening te ruilen, maar bleek daarna een schijf te verliezen. Vlak daarna haalde Wim nog een combinatie uit waarmee de partij gespeeld was.

 Volgende week ronde 2 van de Winterswijkse damcompetitie.