Theo Stoverinck 1e winnaar Wim Bennink-bokaal

Op de laatste speeldag, woensdag 25 augustus, van de zomercompetitie waren er nog 3 kanshebbers op de eindzege.
De niet spelende koploper Theo was afhankelijk van de resultaten van de achtervolgers Augustin en Wim. Deze wisten het echter niet echt spannend te maken en behaalden geen goed resultaat, waarmee Theo de 1e winnaar is geworden van de Wim Bennink-bokaal.

Wim Sonderen had nog een kans op de titel indien hij zou winnen van de Erik ten Hagen. Al vrij snel bleek echter dat dit het niet ging worden, nadat Wim één aanvallende centrumschijf niet meer kon verdedigen. Erik speelde dit voordeel daarna zorgvuldig uit.

Augustin Saoudogo moest een punt behalen om er met de eindzege vandoor te gaan. Hij werd gekoppeld aan Kees Spruijt, en moest maar laten zien dat hij de eindwinst verdiende. Kees veroverde al een vroeg een schijf. In het eindspel kwam Augustin nog wel op dam, maar moest niet veel later opgeven in het overmachtseindspel.

De partij was tussen Frank ten Hagen en Thomas Esseling was er één om de onderste plaatsen. In een interessant eindspel leek Frank voordeliger te staan, maar wist Thomas uiteindelijk eenvoudig remise te maken.

De langste partij was een spannende partij tussen Jan Elgerhuizen en Joop Messersmid. Hier leek Joop in het middenspel nog mogelijkheden te hebben, maar mocht uiteindelijk blij zijn met een punt, nadat Jan in het eindspel een winnende combinatie had gemist.

Uiteindelijk mag Theo gezien zijn constante prestaties gedurende de zomer ook als de
verdiende winnaar worden genoemd, die daarmee laat zien dat je met een hoge rating ook kans
maakt op de overwinning in de ratingcompetitie.