Theo goed gestart in de zomercompetitie

Na een lange stilte konden de de dammers van WDV op 9 juni eindelijk weer aan de bak. Normaal eindigt het seizoen juist in mei. Maar nu er versoepeld is, wordt er in de ‘vakantieperiode’ een zomercompetitie gespeeld. Er wordt gespeeld in een ratingcompetitie om de Wim Bennink-bokaal.

De partijen werden buiten bij ’t Hakkie in mooie zomerse omstandigheden afgewerkt. Nadat de muggen actiever werden en de duisternis intrad werden de resterende partijen alsnog binnen voortgezet.

Erik en Theo hadden al snel een geschikte plek gevonden om te dammen.

Theo Stoverinck wist direct te stunten door Erik ten Hagen te verslaan. Theo moest hierna nog wel een punt afstaan aan Frank ten Hagen, maar is nu wel koploper. Wim Sonderen wist in een sterke centrumstand Erik Oonk een nederlaag toe te brengen.

De overige twee partijen eindigde in remise. Joop Messersmid deelde, ondanks een vroege schijf voorsprong, de punten met Augustin Saouadogo. Evenals Jan Elgershuizen en Gerwin Doornink, waar Jan nog een 7-klapper heeft gemist…