Augustin vecht zich terug naar koppositie

Net als vorige week wist Augustin na één schijf achterstand alsnog een remise te behalen. Door
deze uitslagen leidt hij nu de ranglijst van de zomercompetitie.

Koploper Theo kon tegen Erik Oonk het verschil niet maken en moest berusten in een gelijkspel,  waardoor hij iets zakte in zijn saldo.

Achtervolger Augustin steeg in saldo door een remise tegen Gerwin. Na een schijf achterstand, kwam hij positioneel terug in de partij en wist uiteindelijk middels een plakker de remisehaven te bereiken.

Thomas steeg ook in saldo door een gelijkspel tegen Frank. In de partij leek Frank de overhand te krijgen, maar genoeg voor winst bleek het niet te zijn, Thomas wist er uiteindelijk middels een leuke combinatie remise van te maken.

Frank zakte daarmee in saldo en zakte daarna nog verder door tegen zijn broertje Erik ten Hagen te verliezen. Na een vroege forcing kreeg hij geen kans meer om er nog wat van te maken. De beide broers staan nu ver onderaan.