Valse start voor titelkandidaat

Op de clubavond van woensdag 7 oktober stond de damtopper in de schijnwerpers, maar op de overige borden viel ook genoeg te beleven.

In een boeiende partij tussen Wim Klaassen en Joop Messersmid, kwam Joop in een gunstig eindspel terecht. Deze werd snel beslist nadat Wim dam haalde, terwijl er een vangstelling op het bord stond. Met 3 uit 3 een prima start voor Joop.

Zeeg Jongkoen werd door tegenstander Erik Oonk vakkundig vastgezet en kon uiteindelijk niets anders meer dan zijn schijven weggeven, waarmee de overwinning naar Erik ging.

Met Erik ten Hagen tegen Henk Sonderen stond al vroeg in het seizoen de wedstrijd op het programma tussen de, op papier, twee sterkste spelers. Hier wist Erik de partij in het eindspel naar zich toe te trekken. Met 1 punt uit 2 wedstrijden betekent dit een valse start voor Henk.

Naast de op papier grootse concurrent leden de overige spelers uit de top 5 van vorig seizoen ook puntverlies. Kees Spruijt zag zijn voordelige stand in het middenspel nog net verdedigd kunnen worden. In het eindspel leek het voordeel richting tegenstander Frank ten Hagen te gaan, maar die kon ook geen winst behalen, waarmee de punten werden verdeeld.

Jan Elgershuizen wist een punt af te snoepen van Theo Stoverinck. Hier had Theo naar eigen zeggen relatief eenvoudig de winst verspeeld. In de partij kwam Jan uiteindelijk eerder op dam, maar moest met een overmacht aan schijven voor Theo op zoek naar een puntje, wat dus lukte.

>>> Tussenstand