Kersverse damkampioen getuige van marathonpartijen

Op de clubavond van woensdag 30 september is Erik ten Hagen voor de 9e keer op rij clubkampioen van WDV geworden, daarnaast waren er twee bijzonder lange partijen.

Competitie 2019-2020
Zoals verwacht was Erik ten Hagen in zijn laatste wedstrijd een maatje te groot voor Paul Hageman, waardoor Erik voor de 9e maal op rij clubkampioen van WDV is geworden, een ongeëvenaarde prestatie!

Ondanks de toegenomen weerstand en spanning trok Erik weer aan het langste eind. Met 25 punten uit 14 wedstrijden eindigde hij uiteindelijk 2 punten voor op Kees Spruijt en 3 verliespunten voor op Henk Sonderen.

Zie de complete eindstand.

Competitie 2020-2021
Hierna kon competitieleider Erik zien hoe de uitdagers voor het nieuwe seizoen presteerden en hij was daarbij getuige van twee bijzonder lange partijen.

Nieuwkomer Joop Messersmid maakte het de nummer 2 van afgelopen seizoen behoorlijk lastig en kwam in het middenspel zelfs nog even voordeliger te staan. Uiteindelijk wist Kees Spruijt de partij naar zich toe te trekken middels een uitgelokt plakkertje.

De partij tussen Gerwin Doornink en Jan Elgershuizen was een lange zit. Hier was het Gerwin die na bijna 4 uur dammen in een overmachtseindspel was terecht gekomen. Voordat hij het zelf kon afmaken ging Jan echter al zelf door zijn klok.

Het bleek echter niet de langste partij van de avond. Henk Sonderen was in een voordelig eindspel gekomen tegen Frank ten Hagen. Winst heeft er vermoedelijk wel ingezeten, maar deze werd niet gevonden. Na 91 zetten aan beide zijden en 4,5 uur dammen werd er remise overeengekomen.

Kees leidt hier de competitie met 4 uit 2 gevolgd door Gerwin, Frank en Wim S. met 3 uit 2.