WDV kan feestje niet verstoren

In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen had WDV de zware taak om Huissen van het kampioenschap te houden. De voorbereiding was al zwaar, door ziekmeldingen was de spoeling dun, maar ternauwernood kon WDV toch met een 8-tal achter de borden verschijnen.

Augustin Saouadogo probeerde zich ondanks het grote krachtsverschil taai te verdedigen. In het middenspel koos Augustin echter voor een verkeerd offer, waarna de tegenstander wist door te breken naar dam en winst. (0-2)

Erik Oonk had de eer om tegen wereldtopper Baljakin te spelen. Ondanks wat nadeel wist Erik zich redelijk staande te houden. In het middenspel verrekende Erik zich echter bij een slagenwisseling en verloor direct. (0-4)

Tegen grootmeester Van Aalten koos Erik ten Hagen voor een voorpost, die niet veel later werd afgeruild door Van Aalten. Hierna volgde een laveerpartij waarin het evenwicht nooit werd verbroken. (1-5)

Kees Spruijt koos al vroeg in de partij voor een offer. Het doel was om op termijn doorbraakkansen te krijgen. Dit bleek echter tegen te vallen en Kees kwam niet meer onder het schijfverlies uit en verloor. (1-7)

Zeeg Jongkoen, net als Augustin op het laatste moment opgetrommeld, speelde lang een prima partij. In het late middenspel kwam zijn omsingeling echter niet goed uit. De tegenstander liep door het uitgedunde centrum van Zeeg heen en won de partij. (1-9) Dit betekende tevens de winnende punten waardoor het kampioenschap voor Huissen een feit was.

Henk Sonderen leek daarna dan toch voor een WDV-overwinning te gaan zorgen, doordat de tegenstander te veel hooi op zijn vork nam. Henk was niet erg zuiver in de afwerking en liet zijn opponent ontglippen. (2-10)

Ook Frank ten Hagen kwam dicht bij een overwinning na een doorbraakcombinatie. De tegenstander wist echter ook nipt de damlijn te behalen met een benauwde remise. (3-11)

Ten slotte was Gerard in zwaar weer beland, na te lang doorspelen op de winst in het middenspel. De tegenstander leek een overmachtseindspel te behalen, maar met een trucje wist Gerard nog een nipte remise er uit te slepen. (4-12)

Al met al bleek Huissen één of meerdere maten te groot en is daarmee de terechte kampioen geworden. WDV sluit na een pover einde af op een 9e plaats met 9 punten uit 11 wedstrijden.

Gedetailleerde uitslagen: