Dammers passen zich aan

Op de clubavond van woensdag 11 maart pasten de dammers zich ook aan. Normaal is het gebruikelijk voorafgaand en na de partij de tegenstander de hand te schudden, maar vanwege de coronaperikelen werd daar dit maal vanaf gezien, maar verder werd er wel gewoon gedamd. Resultaat van deze week is onder andere dat de eerste twee dammers zich hebben geplaatst voor de kwartfinale van de BijHillen-cup.

BijHillen-cup
In poule B viel deze week al de beslissing. Erik Oonk moest tegen Erik ten Hagen een goed resultaat behalen, maar kreeg een soort Coup Royal tegen, waarna ten Hagen doorbrak naar dam. Kort daarna gaf Oonk zich gewonnen. 0-2

In de ander partij in de poule moest Thomas Esselink een goed resultaat zien te behalen tegen Kees Spruijt. Het was echter Thomas die in de problemen kwam op zijn korte vleugel waar Kees optimaal van wist te profiteren. 0-2.

Erik en Kees plaatsen zich hiermee als eersten voor de knock-outfase van de BijHillen-cup. De tegenstanders zijn nog niet bekend, maar vanwege de poulewinst treft Erik in ieder geval de nummer 2 van poule A, waar Jan, Frits en Wim K. onderling nog moeten uitmaken wie er van hen door gaat.

Onderlinge competitie
Voor de onderlinge competitie werd er ook gespeeld. Hier kon Wim Bennink niet optimaal te profiteren van het thuisvoordeel tegen Wim Sonderen, de punten werden gedeeld. 1-1

Augustin Saouadogo leek, nadat Jan Elgershuizen een gunstige doorbraak naar dam realiseerde, met 0 punten naar huis te gaan, maar Jan liet de winst glippen. Eerst wist Augustin de dam af te pakken, waarna hij in een vermoedelijk overmachtseindspel nog met een verrassend trucje de remise wist te behalen. 1-1

Frank ten Hagen zijn opening was niet al te best tegen Theo Stoverinck, maar kwam desondanks niet echt in de problemen. Uiteindelijk kwam Frank zelfs gunstiger te staan, maar leek de partij wel richting remise te gaan. Net als de week ervoor kwam Theo echter in een lastig eindspel terecht en verloor alsnog. 2-0. Waar Theo 2 weken geleden nog een serieuze kampioenskandidaat was, zal hij nu zijn podiumplek moeten zien te verdedigen.

De partij tussen Zeeg Jongkoen en Gerwin Doornink leek mooi gelijk op te gaan, maar uiteindelijk wist Zeeg een overmachtseindspel te bereiken. 0-2. Zeeg sluit door de zege mooi aan bij de middenmoot en gaat Gerwin voorbij, die dit seizoen in tegenstelling tot de bondscompetitie minder geluk lijkt te hebben in de onderlinge.

>>> Tussenstand onderlinge competitie

Ratingcompetitie
In de ratingcompetitie liep Paul Hageman achter een schijf tegen Wim Klaassen, dat achterlopen vaak gevaarlijk is bleek ook in dit geval, Wim combineerde direct naar dam en besliste daarmee de partij in zijn voordeel. 0-2.