Beslissing lijkt gevallen in damcompetitie

Op de clubavond van woensdag 4 maart stond de topper tussen Theo en Erik op het programma, die werd gewonnen door Erik. De competitie is nu nog niet beslist, maar er zullen wel bijzondere prestaties moeten worden geleverd om Erik van zijn 9e damtitel te houden. Verder ontstonden er boeiende partijen op de andere borden, waarbij John weer goede zaken deed voor de BijHillen-cup.

Onderlinge competitie
De topper tussen Theo Stoverinck en Erik ten Hagen werd een positioneel gevecht, waarbij Erik voordeliger uitkwam. Remise leek zeker nog mogelijk, maar in het eindspel werd door Theo niet voor de juiste voortzetting gekozen, waarna er een overmachtseindspel op het bord kwam. 0-2.

De met zwart spelende Kees Spruijt keek met een schuin oog naar de topper, maar moest zelf alle zeilen bijzetten om puntverlies te voorkomen in een boeiende partij tegen Wim Klaassen. Eerst leek Kees nog sterk staan, met een wat zwakkere lange vleugel van Wim, maar toen die zich hieruit wist te bevrijden leek een puntje er wel in te zitten, met daarbij nog een geringe bedenktijd voor Kees. In de eindfase kon Kees echter opgelucht ademhalen toen er een winnend eindspel op het bord kwam. 0-2

Augustin Saouadogo was in zijn partij te sterk voor Paul Hageman. Nadat Augustin eerder al een schijf was voorgekomen, veroverde hij ook nog een 2e schijf, waarna die de partij foutloos uitspeelde. 2-0. Augustin staat nu keurig in de middenmoot.

In de partij tussen Jan Elgershuizen en Thomas Esselink kwam een mooi en lastig eindspel op het bord. Jan met een dam, maar met 2 schijven minder en Thomas die ook richting dam ging die daarbij ook al een vangstelling had opgebouwd. Remise leek zeker wel mogelijk, maar Jan koos niet voor de beste voortzetting en kwam nadat zijn dam werd afgepakt in een verliezend eindspel terecht. 0-2

Poulefase BijHillen-cup
Voor de beker wist de met wit spelende John van Laarhoven ook zijn tweede partij te winnen. In het middenspel was Wim Sonderen bedacht voor een zogenaamde Coup Royal, wat achteraf helemaal niet winnend bleek te zijn. Wim koos daardoor voor een mindere positionele zet, wat door John direct positioneel werd afgestraft. Enkele zetten later kreeg John na een slagenwisseling de felicitaties aangeboden. 2-0. Wim Sonderen zal de resterende 2 poulewedstrijden moeten zien te winnen. John is dicht bij plaatsing in de enige poule met 5 deelnemers.

Henk Sonderen kwam tegen Frank ten Hagen niet uit de opening zoals die had gewild, maar kreeg in het laatste deel van de partij wel winstkansen. Deze werden niet direct benut, waarna er een lastig eindspel ontstond. Frank was hierin de meest gelukkige en wist er nog net een 1 om 3 eindspel van te maken. 1-1. Ondanks het punt lijkt Frank zo goed als uitgeschakeld. Henk heeft nog alle kans om door te gaan.

Ratingpartij
Middels een plakker wist Joop Messersmid een schijf te veroveren tegen Gerwin Doornink. Toen hij later met positioneel spel nog een schijf wist te veroveren was de partij definitief gespeeld. 2-0