WDV laat punten liggen

In de voorlaatste ronde van de hoofdklasse nam WDV het op tegen laagvlieger Barneveld, dat al gedegradeerd is. Voor WDV was het zaak om te winnen om in het linker rijtje te komen.

Barneveld had de opstelling wat gehutseld, wat resulteerde in een vroege voorsprong voor WDV. Erik ten Hagen en Kees Spruijt wisten het op papier grote verschil met de tegenstander uit te drukken op het bord en wonnen beiden. (4-0)

Ondanks de vroege ruime voorsprong gaf dit niet veel vertrouwen voor de overige partijen. Frank ten Hagen verloor in de opening al een schijf en kwam dit niet meer te boven. (4-2) Theo Stoverinck deed een offer in het middenspel, maar kwam er te laat achter dat deze niet meer terug gewonnen kon worden. Ook voor Theo resulteerde dit in een nederlaag. (4-4)

Gerard Korten had het makkelijkere van het spel. Hij leek in een kansrijke positie te komen, maar door goed verdedigingswerk van de tegenstander zat er niet meer in dan remise. (5-5)

Ondanks het stroeve verloop kwam WDV toch weer op voorsprong. Henk Sonderen trof een op papier mindere speler, maar had veel moeite om er doorheen te komen. Uiteindelijk kwam de tegenstander toch in een lastige positie dat Henk goed wist om te zetten naar een overwinning. (7-5) Ook deze voorsprong was voor WDV niet voldoende. Erik Oonk stond er wel lange tijd goed voor, maar onder tijdsdruk kwam Erik toch in de problemen. Met een offer probeerde Erik zich vrij te spelen, maar de partij ging verloren in een overmachtseindspel. (7-7)
Ten slotte was ook Mark Sanders in zwaar weer beland tegen de kopman van Barneveld. Mark liep uiteindelijk vast waarmee de overwinning naar Barneveld ging. (9-7)

Door de nederlaag blijft WDV steken op de 8e positie. Met alleen nog een wedstrijd tegen koploper Huissen lijken de kansen voor een eindklassering in het linker rijtje verkeken.