WDV 2 verliest onverdiend van veel sterker DVOIJ 1 met 7-5

Met een invaller moest WDV 2 het donderdag 6 februari opnemen tegen DVOIJ 1 in Terborg. Captain Wim Bennink had daarom een tactische opstelling gemaakt. Wim had gezien dat in 6 van de 7 voorgaande wedstrijden DVOIJ 1 steeds zijn zwakste speler op bord 1 of 2 zette.

Het was Thomas Esselink die op bord 2 inderdaad de zwakste speler tegen kwam. Hij manoeuvreerde zijn tegenstander in de hekstelling. Deze kon zich hieruit bevrijden ten koste van een schijf. Daarna moest hij nog een schijf offeren waarna hij op gaf. (0-2)
Op de overige 5 borden kwamen de WDV’ers tegenstanders tegen met een (veel) hogere rating. Het was Jan Elgershuizen die na een paar grote afruilen remise kreeg aangeboden van zijn tegenstander, omdat deze geen muziek meer in de stelling zag. Jan accepteerde dit aanbod. (1-3)
Frank ten Hagen trof aan bord 3 de sterkste speler van DVOIJ 1. De partij ging gelijk op. In een stand van 9 om 9 bood zijn tegenstander remise aan. Frank accepteerde dit aanbod. (2-4)
Captain Wim Bennink had zich op bord 4 genesteld en veroverde veel tempi in de opening. Omdat de partij ingewikkeld werd ruilde Wim een paar keer af ten koste van enkele tempi. Hij kwam hierdoor wel iets beter te staan, maar kon het verschil niet maken. Na 45 zetten bood zijn tegenstander remise aan waar Wim mee akkoord ging. (3-5)
Aan bord 6 speelde invaller Augustin Saouadogo een sterke positionele partij. Met een afruil van 2 om 2 haalde hij de angel uit de stand. De stand werd steeds verder uitgedund . In een stand van 3 om 3 leek Augustin op remise aan te sturen, maar koos niet de juiste voortzetting en liep vast. (5-5)
Alle ogen waren gericht op bord 5 waar Zeeg Jongkoen streed voor het zo belangrijke 6e punt. Zijn veel sterkere tegenstander had het centrum in bezit en had Zeeg naar de kanten geduwd. Zeeg zag dat hij niet kon voorkomen dat zijn tegenstander zou doorbreken en besloot zelf ten koste van 2 schijven ook door te breken. Zeeg kwam wel op dam maar kon hier niet veel mee. Na ruim 3,5 uur combineerde zijn tegenstander naar winst. (7-5)
Door deze nederlaag is WDV 2 gezakt naar de 4e plaats. 17 februari staat de uitwedstrijd tegen de kampioen, DSV 1 uit Sinderen, op het programma. Normaal gesproken is dit team een paar maten te groot voor de reserves van WDV.