Volle buit voor Jan Elgershuizen

Op de clubavond van woensdag 26 februari deed Jan Elgershuizen goede zaken. Hij won namelijk zijn partij, die vanwege het resterende drukke programma van Zeeg zowel meetelde voor de onderlinge als de beker. Verder een zeldzame nederlaag voor de titelfavoriet, alleen gebeurde dit niet voor de onderlinge.

Onderlinge
Zeeg Jongkoen – Jan Elgershuizen (0 – 2) (Beker en onderlinge)
Zeeg overpeinsde in het middenspel hoe hij verder moest, maar vergat daarbij een éénvoudige 1-om-2 en kwam een schijf achter. Jan hield hierna het centrum onder controle en nadat hij een sterke voorpost in kon nemen liet hij Zeeg vast lopen. Jan is hiermee ook geplaatst voor de volgende ronde in de BijHillen-cup.

Paul Hageman – Kees Spruijt (0 – 2)
In de opening verloor Paul een schijf door een onvoorzichtige ruil. Hierna hield Paul lang goed stand, maar na een lokzet won Paul weliswaar een schijf, maar Kees combineerde daarop naar dam en bouwde dit uit naar winst.

Wim Bennink – Thomas Esselink (0 – 2)
Wim wist Thomas in een lastige positie te brengen en leek een kansrijke positie te hebben. Misschien was Wim wat ongeduldig en nam een doorbraak ten koste van 2 schijven. Thomas wist een vangst af te dwingen en kwam zelf in gewonnen positie, maar deed niet de sterkste voortzetting. In een 5-om-5 eindspel die op remise leek af te stevenen, weigerde Wim het remiseaanbod. Maar niet veel later kreeg hij de deksel op zijn neus en wist Thomas zijn 2 dammen te benutten en de enige dam van Wim af te nemen en won.

BijHillen-cup
Theo Stoverinck – Gerwin Doornink (1 – 1)
In het middenspel wist Gerwin zich uit een lastige positie te spelen en kwam steeds beter te staan. Gerwin wist een kansrijk eindspel te bereiken, maar dit bleek net niet voldoende voor winst. Wederom een goede prestatie voor Gerwin, maar hij ligt niet op koers voor plaatsing voor de knock-outfase.

Ratingcompetitie
Erik ten Hagen – Wim Sonderen (0 – 2)
In het middenspel dacht Erik na een slagenwisseling schijfwinst af te dwingen, maar met een naslag combineerde Wim naar doorbraak. Wim kwam in een winnende 4-om-2 eindspel en wist dit met geduldig spel naar winst te spelen.

Erik Oonk – Augustin Saouadogo (1 – 1)
Erik leek aanvankelijk het beste van het spel te hebben. Erik kwam wel verder naar voren te staan, maar Augustin kreeg langzaam het centrum beter in handen. Augustin hield de controle en wist Erik knap op remise te houden.

Voor de ratingcompetitie sluit titelverdediger Augustin weer bij koploper Kees aan.