Vertrouwde koploper in damcompetitie

De clubavond van woensdag 12 februari levert weer een (tijdelijk) vertrouwde koploper op, daarnaast was er een goede bekerstart van Theo en was Paul dichtbij een goed resultaat.

Onderlinge competitie
In het gevecht om de damtitel kwamen deze week Erik en Kees in actie. Hier kwam Wim Klaassen de openingsfase goed door tegen Erik ten Hagen, maar werd toen getrakteerd op een combinatie. Enkele zetten later sloeg Erik weer toe middels een leuke combinatie met damgeven, waarna Erik direct gefeliciteerd werd 0-2.

Kees Spruijt wist een op het oog betere stand niet uit te buiten en moest daarna nog oppassen tegen Zeeg Jongkoen. Een winst werd echter niet gevonden in de partij 1-1. Voor Zeeg een goede prestatie wat een blauwe naam oplevert, voor Kees duur puntverlies.

Wat meer onderin op de ranglijst speelde Paul Hageman, met zwart spelend, een prima partij tegen Gerwin Doornink en kwam zelfs voordeliger te staan. In het eindspel werd echter voor de verkeerde voortzetting gekozen, waar Gerwin in een nog lastig eindspel optimaal gebruik van maakte 2-0.

In de middenmoot waren ook nog 2 partijen. In één van die partijen hielden Wim Bennink en Erik Oonk de stand in evenwicht wat resulteerde in een gelijkspel 1-1.

De andere partij werd ook een puntendeling. Hier kwam Jan Elgershuizen gunstiger uit de opening, maar in de eindfase kwam Frank kansrijk te staan. In een spannend eindspel werd echter geen winnende voortzetting gevonden, waarna in een gelijkwaardig eindspel remise overeen werd gekomen 1-1.

Met nog enkele wedstrijden te gaan neemt meervoudig clubkampioen Erik weer de leiding, maar kan nog achterhaald worden door Theo. Zie de Stand Onderlinge competitie WDV.

BijHillen-cup
In de enige poule met 5 deelnemers namen Wim Sonderen en Theo Stoverinck het in hun eerste poulewedstrijd tegen elkaar op. Deze partij werd in het middenspel beslist, nadat Wim een listige standaardcombinatie over het hoofd zag 0-2. Een goede start voor Theo, maar hij is vanwege zijn hogere rating nog lang niet geplaatst. Wim kan geen misstap meer begaan.

De volgende uitslagen bij de 30-minutenpartijen:
Augustin – Gijs 2-0, Joop – Augustin 2-0, Augustin – Joop 2-0, Wim S. – Theo 0-2.