Dampartijen snel beslist

Op de clubavond van woensdag 5 februari waren de dampartijen voor dambegrippen snel beslist. Leuk was de aanwezigheid van Frits Zegelink die doorgaans enkel met de teamwedstrijden van WDV 1 mee doet, maar dit jaar ook een poging waagt de BijHillen-cup te veroveren.

BijHillen-cup
In de BijHillen-cup 2 wedstrijden uit dezelfde poule met natuurlijk de rentree op de clubavond van Frits, die het niet gemakkelijk werd gemaakt door zijn tegenstander Zeeg Jongkoen.
Zeeg met wit spelend kwam de opening namelijk prima door, maar kwam daarna op zijn korte vleugel wat lastig te staan. Toen hij dacht hier gunstig te kunnen uitruilen, bleek dat hij hier 2 schijven te verliezen aan Frits en daarmee de partij. 0-2

In de andere partij uit deze poule wist Jan Elgershuizen één schijf te veroveren tegen Wim Klaassen. Toen hij later nog een schijf won was het snel beslist. 2-0.

Frits en Jan leiden hiermee de poule, maar mogen vanwege hun hogere rating geen misstap begaan.

Onderlinge competitie
In de onderlinge competitie moest Paul Hageman vroegtijdig schijfverlies toestaan tegen Frank ten Hagen, het schijvenvoordeel werd gedurende de partij verder uitgebouwd resulterend in winst. 0-2

Augustin Saouadogo had tegen Kees Spruijt de randen opgezocht en stond daarmee wat nadeliger. Een moeilijk winstplan hoefde Kees echter niet te bedenken, nadat hij een Zetje van Weiss uithaalde.

Kees blijft hiermee druk houden op de bovensten. De volledige tussenstand: Stand Onderlinge competitie WDV.

Ratingpartij
In een ratingpartij liet nieuwkomer Joop zien over de nodige damkennis te beschikken en bood goed weerstand, maar titelkandidaat Erik bleek nog een maatje te groot te zijn.