WDV voorkomt nederlaag ondanks slordigheden

In de 9e speelronde moest WDV op bezoek bij het 2e team van Wageningen, waarin de 5e plaats op het spel stond. WDV was vooraf licht favoriet en gedurende de wedstrijd leek het ook de goede kant op te vallen.

Theo Stoverinck hield zijn tegenstander vast op zijn korte vleugel. Uiteindelijk besloot de tegenstander zich met behulp van een offer te bevrijden, maar dit werd door Theo beantwoord met een damcombinatie en de winst. (0-2)

Bij de partij van Mark Sanders ondanks klein voordeel nog niet veel aan de hand. In het middenspel combineerde Mark echter naar dam ten koste van 3 schijven. Het was even de vraag of de dam wel goed was, maar al snel ging de tegenstander in de fout waardoor Mark de voorsprong vergrootte. (0-4)

Ook Kees leek op weg naar een overwinning, maar na een stijlvolle partij wist de tegenstander nog vervelend weerstand te bieden. Kees nam geen genoegen met remise, maar overzag een ruil waardoor de kansen keerden. Tot overmaat van ramp miste Kees ook nog een remise en verloor de partij zelfs. (2-4)

Erik ten Hagen zat tegenover de sterkste speler van Wageningen en hield hem in bedwang. Met een forcing dwong Erik een gelijkwaardige remise af. (3-5)

De tegenstander van Jan Elgershuizen trok ten aanval. Dit leek wat te aanvallend, maar Jan kon niet volledig vat krijgen op de aanval en moest terrein prijsgeven. De aanval van sloeg door waardoor Jan een doorbraak niet meer kon voorkomen en een nederlaag moest toestaan. (5-5)

Na een spannend middenspel kwam Wim Sonderen in het nadeel. Wim ging wel richting dam, maar de tegenstander dreigde twee dammen te halen. Daarbij dacht Wim een remise afwikkeling te kunnen nemen, maar de tegenstander had slagkeuze en haalde er een directe winst uit. (5-7)

Henk Sonderen deed een poging de stand gelijk te trekken en wist doorbraakkansen te krijgen. Het kwam nauw aan, maar de tegenstander wist nipt op tijd ook een doorbraak te realiseren met een benauwde remise als resultaat. (6-8)

Ten slotte was Frits Zegelink in een kansrijk eindspel gekomen na het voordeel gedurende de partij langzaam te hebben uitgebouwd. De tegenstander wist wel op dam te komen, maar Frits had al een 2e dam en dreigde er meer te behalen. Na 70 zetten wist Frits de partij in een overmachtseindspel en sleepte daarmee alsnog een punt binnen voor WDV. (8-8)

Door het gelijkspel blijft WDV op een gedeelde 6e plaats staan in de Gelderse Hoofdklasse. Daarbij is het nu wel officieel veilig gespeeld.