WDV speelt zich veilig

In de 1e wedstrijd van het jaar nam WDV het op tegen Harderwijk. Beide teams staan laag in de middenmoot, waardoor beiden in theorie nog niet helemaal veilig zijn, maar de belangen van de wedstrijd toch niet heel groot zijn.

Toch waren de WDV’ers vastberaden om zich veilig te spelen en er werd een uitstekende wedstrijd gespeeld. Al vrij vroeg kwamen een paar WDV’ers al op (schijf)voordeel waardoor het uitliep op een probleemloze avond.

Ondanks een moeizame opening kwam Frank in de wedstrijd en dwong schijfwinst af en won daarmee als eerste. Henk Sonderen en Mark Sanders speelden ondanks een interessante partij gelijkwaardig remise, waarna Kees Spruijt de voorsprong verdubbelde. Vanuit de hekstelling combineerde Kees mooi naar schijfwinst, waarna het eindspel eenvoudig werd uitgespeeld. (6-2)

In de overige partijen kwam de teamoverwinning niet in gevaar. Erik Oonk hield prima stand tegen de op papier ruim sterkere tegenstander. Erik kwam zelfs in een eindspel met twee schijven meer, maar dit bleek niet voldoende voor winst. Theo Stoverinck koos de aanval, leek ook wel makkelijker te staan, maar kreeg uiteindelijk geen echte kansen en speelde ook remise.
Gerard Korten moest nog even oppassen in een eindspel waar beiden met meerdere schijven naar dam liepen. Maar ook hier was al snel duidelijk dat het remise werd, waardoor Gerard het winnende punt binnenhaalde. Ten slotte was Erik ten Hagen nog met een lang eindspel bezig. In het middenspel veroverde Erik schijfwinst. Het eindspel leek redelijk eenvoudig te worden, maar hiervoor moest Erik veel geduld opbrengen. Uiteindelijk wist Erik de winst over de streep te trekken.

Door deze knappe 11-5 overwinning heeft WDV zich veilig gespeeld in de Hoofdklasse. Tevens is WDV het linkerrijtje binnengedrongen.