Goed begin van WDV 2 in 2020

Door met een 9-3 overwinning op DVOIJ 2 uit Terborg terug te keren, is WDV 2 het nieuwe jaar goed begonnen.

Thomas Esselink zette het team op het goede spoor door na de opening zijn tegenstander met een damcombinatie te verrassen. De dam werd wel gevangen, maar dit leverde Thomas schijfwinst op. Dit was voor hem voldoende om de eerste twee punten voor de Winterswijkse dammers te veroveren. (0-2)

Gerwin Doornink kwam in zijn partij tegen zijn geroutineerde tegenstander geen moment in de problemen. Gerwin veroverde zelfs een licht positioneel voordeel. Dit was echter niet voldoende voor de winst. (1-3)

Wim Sonderen ontfutselde zijn tegenstrever een schijf, maar toen deze ook naar dam dreigde door te breken, werden ook hier de punten gedeeld. (2-4)

Zeeg Jongkoen bouwde in het middenspel een betere stand op. Toen hij eerder op dam kwam, leek een tweede winstpartij zich af te tekenen. Door een secure verdediging van de Terborgse speler moest Zeeg toch in remise berusten. (3-5)

Ondertussen was Frank ten Hagen in een dammeneindspel met een schijf minder terecht gekomen. Na een uitgevoerde slag wees Frank zijn tegenstander er op dat deze niet volgens de regels was uitgevoerd. Tot Frank zijn verbazing gaf zijn tegenstander in een nog steeds remiseachtige stand direct op.(3-7)

Jan Elgershuizen zat het langst achter het bord. In het eindspel profiteerde hij van een positionele fout van zijn tegenstander. Jan kon ongehinderd naar dam doorlopen en de laatste twee punten voor WDV binnenhalen. (3-9)

Door deze overwinning stijgt WDV 2 naar de derde plaats in de eerste klasse Oost van Gelderland.