Eerste afvaller in titelrace

Na vorige week het jaar te hebben gestart met het traditionele sneldamtoernooi werd er 15 januari weer gedamd voor de Winterswijkse damcompetitie. Direct lijkt één van de vier favorieten zijn kansen op de titel te hebben vergooid.

Onderlinge competitie
Buiten het gevecht om de titel werden ook nog 2 partijen gespeeld die beiden het eerste deel gelijk opgingen, maar daarna na combinaties snel beslist werden.

De met zwart spelende Wim Bennink verraste Wim Klaassen met een leuke damcombinatie (0-2).
Erik Oonk profiteerde van een misrekening van Thomas, waarna Erik middels een 2 om 2 de partij in zijn voordeel besliste. Wim en Erik sluiten hierdoor mooi aan bij de subtop.

Gevecht om de damtitel
De met zwart spelende titelkandidaat Theo Stoverinck was tegen Wim Sonderen weer op weg naar een overwinning, maar overzag toen een 2 om 3. Theo had na de combinatie nog wel voldoende compensatie om er remise van te maken, maar leek wel op weg naar zijn eerste puntverlies. Echter toen Wim in het eindspel ook de fout inging, pakte Theo alsnog de volle buit middels oppositie (0-2).

Eén bord verder was de topper aan de gang tussen Henk Sonderen en Erik ten Hagen. Hier was het Henk die in het middenspel bewust op een damcombinatie speelde, maar dit op het uitvoerbare moment besloot niet uit te halen. Achteraf bleek dat hij de kansen verkeerd te hebben ingeschat en de winst heeft laten lopen door de dam niet te nemen. Hierna kwam Erik steeds sterker te staan, waarna Henk in het eindspel geen nut meer zag van verder spelen. Achteraf bleek dit misschien nog iets te vroeg te zijn geweest, omdat kansen op gelijkspel zeker aanwezig waren (0-2).

Door de nederlaag lijkt Henk zijn kansen op de titel te hebben vergooid. De 3 kanshebbers zijn nu: 1. Theo Stoverinck 16 uit 8, 2. Erik ten Hagen 16 uit 9 en 3. Kees Spruijt 15 uit 9. Theo heeft op papier echter het moeilijkste programma te gaan. 

30 Minutencompetitie
Voor de 30 minutencompetitie speelden: Frank ten Hagen, Augustin Saouadogo, Gerwin Doornink, Gastspeler Joop en de vroegtijdig klaar zijnde Wim Bennink. De uitslagen:
Augustin – Frank (1-1), Gerwin – Joop (1-1), Augustin – Joop (0-2), Wim – Gerwin (2-0), Frank – Gerwin (2-0). Henk Sonderen blijft hier de competitie leiden.