WDV grijpt naast punten

In de 7e speelronde nam WDV het in een uitwedstrijd op tegen Doetinchem, dat één plaats lager staat op de ranglijst. Aangezien de opkomst bij Doetinchem nogal verschilt per wedstrijd, had WDV enigszins pech dat de thuisploeg met een sterk team op kwam dagen.

WDV keek vroeg tegen een achterstand aan. De tegenstander van Erik Oonk koos de aanval. Erik dacht een onschuldige ruil te nemen, maar hierop combineerde de tegenstander naar dam en won de partij. (0-2)

Invaller Wim Bennink deed het uitstekend en kwam niet in de problemen tegen de op papier ruim sterkere tegenstander. Ook in de 2e invalbeurt scoorde Wim met deze remise een blauwe naam, wat een opvallende prestatie betekent. (1-3)

Kees Spruijt lootte op bord 6 tegen de sterkste Doetinchemmer. Kees was echter niet bang en maakte er een spannende partij van. Hoewel Kees lang goed leek te staan, kwam hij gaandeweg de partij wel minder te staan. Hier kwam hij niet meer onderuit, kwam een schijf achter en verloor de partij. (1-5)

Frits Zegelink speelde een goede partij en wist de aanval van zijn tegenstander over te nemen. Frits had zijn tegenstander in de verdrukking, maar door gebruik te maken van combinaties wist de tegenstander goede voortzettingen van Frits te dwarsbomen en hield stand. (2-6)

Erik ten Hagen nam een aanval in en hield gedurende de partij het voordeel. In het eindspel kreeg de tegenstander nog een laatste kans om remise af te dwingen middels een combinatie. Hij miste deze waarna Erik de partij eenvoudig af kon maken. (4-6)

In het middenspel had Mark Sanders een prima positionele stand. Mark ging op zoek naar een kansrijke voortzetting, maar dit werd gecounterd door de tegenstander. Mark verloor zelf een schijf en hierdoor uiteindelijk ook de partij. (4-8)

Gerard Korten had het initiatief in zijn partij en bouwde dit langzaam uit. Gerard brak via het centrum door en kwam op tijd op dam om de partij in zijn voordeel te beslissen. (6-8)

Als laatste deed Henk Sonderen een poging om nog een punt voor WDV uit het vuur te slepen. Henk bereikte een eindspel met een schijf meer. De tegenstander wist echter de middenlijn te controleren met de dam, waardoor Henk genoegen nemen met remise. (7-9)

Al met al speelde WDV een degelijke wedstrijd, maar miste het wat geluk en had het wat pech dat Doetinchem op volle oorlogssterkte speelde. Door de 9-7 nederlaag blijft WDV in het rechter rijtje staan. Met nog 4 wedstrijden te gaan, staat WDV wel veilig en behoort een plaats in het linker rijtje nog tot de mogelijkheden.

Gedetailleerde uitslagen: (tussen haakjes spelersrating)