Geen cadeautjes op clubavond

Op de clubavond van woensdag 4 december werden geen verrassende uitslagen genoteerd. Toch werd op een aantal borden goed weerstand geboden, maar ondanks de inzet werden daar geen cadeautjes gegeven door de op papier sterkeren.

Augustin Saouadogo speelde met zwart een sterke partij tegen Erik Oonk en leek zelfs de overhand te hebben. Door een mindere voortzetting wist Erik echter nog een voordelig eindspel te bereiken. Augustin probeerde door een 2e dam te halen remise af te dwingen, maar met een afwikkeling zette Erik de stand om in een overmachtseindspel 2-0.

Witspeler Zeeg Jongkoen werd door Henk Sonderen naar de randen gedwongen, waardoor Henk door probeerde te drukken in het centrum. Zeeg verweerde zich echter goed waardoor ook Henk goed op moest letten. Henk wist toch een goed eindspel af te dwingen en zette dit met een overmachtseindspel alsnog om in winst 0-2.

De partij tussen witspeler Wim Klaassen en Wim Sonderen was van korte duur. Klaassen overzag al vroeg een kleine damcombinatie en gaf niet veel later op 0-2.

Zwartspeler Jan Elgershuizen dwong in de opening schijfwinst af tegen Paul Hageman en bouwde het voordeel hierna uit door het centrum in handen te nemen. Jan wist hierna door te drukken met een doorbraak als resultaat en won hiermee de partij 0-2.

Gerwin Doornink, met wit spelend, bracht zich al vroeg in een lastige positie en kwam (op het oog tijdelijk) een schijf achter. Gerwin probeerde de schijf terug te winnen, maar zag een kleine doorbraak over het hoofd waardoor Erik ten Hagen won 0-2.

Aanvankelijk leek zwartspeler Kees Spruijt goede kansen te krijgen tegen Wim Bennink, maar hij speelde te ver door op winst. Hierna leken de kansen gekeerd, maar na enkele afwikkelingen bleef een gelijkwaardige stand over en werd de vrede getekend 1-1.

Henk Sonderen neemt nu de koppositie over, maar is nog in te halen door Theo Stoverinck die één wedstrijd minder heeft gespeeld.