OBS Woold schooldamkampioen!

Afgelopen woensdag streden 8 teams om het schooldamkampioenschap van Winterswijk. In twee poules werden de poule wedstrijden gespeeld door teams die uit vier spelers bestonden.

De 2 winnaars van de voorrondes waren ’t Waliën (kampioen van vorig jaar) en school Woold. In een spannende finale wist het Woold met 6-2 te winnen. Zij mogen zich een jaar lang de kampioen van Winterswijk noemen.

Om de derde en vierde plek werd gestreden door de teams van De Vlier en Kotten. De wedstrijd eindigde in 4-4 maar omdat De Vlier op het eerste bord gewonnen had werden zij derde. Alle drie teams zijn uitgenodigd om op 11 januari a.s. mee te doen aan de halve finale van Gelderland.

Op de plaatsen 5 t/m 8 eindigden de teams van de Emmaschool 1 & 2, het Woold 2 en Julianaschool.

Tijdens de prijsuitreiking bedankte de voorzitter van de Winterswijkse Damvereniging, Jan Elgershuizen, voetbalvereniging Trias voor het beschikbaar stellen van de speelruimte. Naast dat de bekers aan de eerste 3 uitgereikt werden, kregen de spelers van het winnende team allen een damspel met een speciale uitnodiging om deel te nemen aan de nieuwe jeugdgroep die aanstaande woensdag start. Deze prijs was er overigens ook voor alle topscorers van elk team.

Vanaf woensdag 27 november start WDV dus ook weer een gratis jeugdgroep. In 10 gratis damlessen laten we zien hoe leuk, gezellig en spannend dammen is. Naast de speciaal uitgenodigden zijn ook andere enthousiaste jeugddammers welkom. De damlessen worden gegeven van 18:30 uur- 19:30 uur in ‘t Hakkie, speeltuin Hakkelerkamp.