WDV sprokkelt punten

Na de goede opening van het seizoen is WDV wat terug gevallen in de stand. In de 5e speelronde was er een nieuwe poging om uit de gevarenzone te geraken en wel tegen Hengelo (Gld). Tegen Hengelo is het altijd een gelijkopgaande strijd en zo ook nu weer.

Wel liep WDV al snel achter de feiten aan. Gerard Korten had op het oog een mooie stand, maar naar een achteloos bedoelde afruil forceerde zijn tegenstander schijfwinst en al snel winst in de partij. (0-2)
Theo Stoverinck en Frits Zegelink kwamen in hun partij wel beter te staan, maar werden in bedwang gehouden door hun tegenstander. (2-4)
Daarentegen kenden Mark Sanders (tegen de kopman van Hengelo) en Erik Oonk een moeizame opening. Mark en Erik hielden echter knap stand en behaalden beiden remise. (4-6)

In de overige partijen stonden Kees Spruijt, Erik ten Hagen en Henk Sonderen er goed voor. Ondanks de achterstand leek er dus nog voldoende zicht op een punt voor WDV of zelfs voor de winst. Kees kende echter een ongelukkige slotfase in de partij. Hij kreeg een winstkans, maar koos voor één van de (net) niet winnende variant, waarna hij nipt van de winst kon worden gehouden. (5-7)
Erik had dan wel weer meer geluk. In een goed eindspel koos de tegenstander voor het verkeerde offer waarna Erik naar overmachtseindspel kon toewerken met winst. (7-7)
Als laatst kwam Henk na een spannend middenspel toch in een voordelig eindspel. Henk bereikte een eindspel met 2 schijven meer, maar doordat de tegenstander de lange lijn controleerde zat winst er niet meer in.

Daarmee eindigde de wedstrijd in een 8-8 gelijkspel. WDV had wellicht iets meer recht op de overwinning, maar door de overige uitslagen neemt het in ieder geval iets meer afstand van de onderste plaatsen en staat voorlopig veilig onderaan de middenmoot.

Gedetailleerde uitslagen: (tussen haakjes de spelersrating)