WDV pakt belangrijk punt

In de 4e speelronde van de Gelderse hoofdklasse nam WDV het op tegen titelverdediger Wageningen. Voor beiden een belangrijke wedstrijd; voor Wageningen om niet verder achter te geraken in de titelstrijd en voor WDV om afstand te houden van de gevarenzone.

Het leek een moeilijke wedstrijd te worden toen enkele WDV’ers er lastig voor kwamen te staan. Frits Zegelink kende een moeizame opening en liep in een damcombinatie waardoor hij al snel verloor. Erik ten Hagen kreeg de punten door een blunder van de tegenstander in de schoot geworpen, waarna WDV plots weer volop in de wedstrijd was. Henk Sonderen hield stand in een lastige en ingewikkelde partij en dwong remise af. Gerard Korten speelde een rustige partij met logischerwijs remise als resultaat. (4-4)

In een klassieke stand had Erik Oonk het lastig. Erik koos voor een noodgreep met een dure combinatie. Erik kwam wel op dam, maar verloor in een overmachtseindspel. Kees Spruijt moest ondertussen alle zeilen bijzetten om de achterstand niet groter te laten worden. Kees verdedigde zich goed en sleepte een belangrijk punt binnen.
Vervolgens was de taak aan Mark Sanders om de stand gelijk te trekken tegen zijn gehavende tegenstander. Het voordeel was echter lange tijd aan Marks tegenstander. In het middenspel wist hij echter te ontsnappen en nam de partij over. Mark veroverde dwong schijfwinst af en speelde dit bekwaam uit naar winst.
De ogen waren nu gericht op de laatste partij van Frank ten Hagen die gelijk op ging. In het eindspel nam Frank geen risico en koos voor een snelle remise, waarmee WDV de titelverdediger met 8-8 in bedwang hield.

Na 4 rondes en 3 punten bevindt WDV zich nog wel steeds onderin, maar heeft nu wat marge over richting de drie degradatieplaatsen.

Gedetailleerde uitslagen: (tussen haakjes de spelersrating)