WDV 2 onderuit tegen BDV 1 (4-8)

Op woensdag 13 november is het WDV 2 niet gelukt om de overwinningsreeks voort te zetten. Na 3 overwinningen op rij ging het tegen kampioenskandidaat BDV 1 uit Brummen mis.

Het was Thomas Esselink die na ruim 2,5 uur spelen als eerste uit was. In het middenspel kwam hij moeilijk te staan. Middels een schijfoffer en even later gevolgd door een damcombinatie bracht hij het eerste punt op het bord (1-1).
Wim Sonderen kwam eveneens moeilijk te staan. Middels een forcing kwam hij een schijf achter. In tijdnood maakte zijn tegenstander een fout, waardoor Wim kon doorbreken naar dam. Ook zijn tegenstander wist de damlijn te bereiken. Met nog 40 seconden op de klok bood Wim remise aan. Zijn tegenstander ging hiermee akkoord (2-2).
Augustin Saouadogo speelde nauwkeurig en kwam beter te staan. Helaas vergat hij op zijn tijd te letten en ging, zoals dammers het uitdrukken, door zijn klok (2-4).

Wim Bennink kwam ook moeilijk te staan, maar wist een gevaarlijke voorpost te plaatsen. Helaas vergat hij deze op tijd te verdedigen. Hij liet zijn tegenstander ten koste van 2 schijven een damcombinatie uitvoeren. In de over gebleven stand koos deze echter niet de juiste voortzetting, waardoor hij nog een 3e schijf moest offeren om niet te verliezen. Ondanks 3 schijven voorsprong wist Wim niet te winnen en moest hij met remise genoegen nemen (3-5).
Jan Elgershuizen moest het opnemen tegen de veel sterkere Johan Haijtink. Jan gaf goed partij en wist de stand lang in evenwicht te houden. Helaas ging het in het eindspel net mis en bleef Jan alsnog met lege handen zitten (3-7).

Aan bord 1 moest Frank ten Hagen het opnemen tegen de sterkste speler van Brummen. Het begin van de partij was niet spectaculair, maar gaandeweg werden er steeds meer positionele stellingen opgebouwd. Frank werd in de verdediging gedrukt en kwam in razende tijdnood. Met nog 2 seconden op de klok moest hij nog 2 zetten doen en overleefde wonderwel deze tijdnoodfase. Daarna had hij alle tijd om de stand te bestuderen sleepte hij er alsnog remise uit (4-8).

Na de 4e ronde staan er 4 teams met 6 punten bovenaan. WDV 2 staat brutaal op de 2e plaats tussen de 3 kampioenskandidaten DSV 1 Sinderen, DEZ 1 Laren en BDV 1 uit Brummen.