De nieuwe jeugdgroep gaat van start! Doe je mee?

Voor komende woensdag (4 december) is er nog de mogelijkheid om aan te sluiten bij de Van der Wal-damcursus. Na een aantal damlessen wordt de cursus afgesloten met een examen voor het Van der Wal-diploma.

Er wordt woensdag begonnen om 18.30 uur en zal tegen 19.30 uur afgelopen zijn. Heb je interesse om te komen, laat het dan even weten via de mail (damclubwinterswijk@outlook.com).

Als je interesse hebt, maar de woensdagavond niet goed uitkomt, laat dit dan ook weten. Eventueel zouden de lessen in overleg op een ander tijdstip plaats kunnen vinden.

Als vervolg op het schooldamtoernooi start de Winterswijkse Damvereniging op woensdag 27 november met een nieuwe jeugdgroep. In 10 gratis damlessen laten we zien hoe leuk, gezellig en spannend dammen is. De damlessen worden gegeven van 18:30 uur- 19:30 uur in ‘t Hakkie, speeltuin Hakkelerkamp, Beuzenes 48, 7101 VZ Winterswijk.

Wie kunnen er deelnemen?
Alle kinderen die tijdens het schooldamtoernooi een speciale uitnodiging hebben ontvangen en die in de kampioensteams (1e, 2e en 3e plaats) spelen, zijn van harte welkom. Daarnaast zijn ook andere enthousiaste jeugddammers welkom.
We hopen te kunnen starten met een grote groep kinderen in de leeftijdsklasse 7-12 jaar. Wil je je broertje/ zusje, of vriendje / vriendinnetje meenemen, dat kan altijd. Ook ouders en begeleiders zijn altijd van harte welkom.

Wat kun je verwachten?
In elke les wordt een stukje theorie behandeld, dat eenvoudig begint met de basisregels van het spel. De weken erna wordt het steeds een stukje lastiger en komen thema’s als: combineren – opbouwen – en spelen met een plannetje naar voren. Daarnaast ga je iedere les een partijtje dammen om de Van der Wal-competitie met de natuurlijk bijbehorende bekers.

Het complete programma staat hieronder.
We hopen graag dat je komt en je te zien bij de 1e les!
Het leukst is als iedereen elke keer aanwezig kan zijn, maar ben je een keer verhinderd, dan is dat geen probleem.

Voor meer informatie:
Frank ten Hagen
Waliënsestraat 139a
7103 EA Winterswijk
0543-531503 / 06 20587924                                                                                    franktenhagen@hotmail.com

Locatie WDV: ’t Hakkie – Speeltuin Hakkelerkamp, Beuzenes 48 in Winterswijk
Tijd: 18:30 uur – 19:30 uur

Woensdag 27 november 2019 – Start van der Wal-cursus  + Onderlinge competitie
Deelnemers die zijn uitgenodigd en vorig jaar al zijn opgegaan, krijgen de mogelijkheid op te gaan voor het volgende damdiploma “Wiersma Wit”.

Woensdag 4 December 2019 – Les 2 + Onderlinge competitie

Woensdag 11 December 2019 – Les 3 + Onderlinge competitie

Woensdag 18 December 2019 – Les 4 + Onderlinge competitie

Woensdag 25 December – Kerst – Geen jeugddammen

Woensdag 1 Januari – Nieuwjaar – Geen Jeugddammen

Woensdag 8 Januari 2020 – Les 5 + Onderlinge competitie

Woensdag 15 Januari 2020 – Les 6 + Onderlinge competitie

Woensdag 22 Januari 2020 – Les 7 + Onderlinge competitie

Woensdag 29 Januari 2020 – Les 8 (Proefexamen Van der Wal) + Onderlinge competitie

Woensdag 5 Februari 2020 – Les 9 (Examen / Herkansing) + Onderlinge competitie

Woensdag 12 Februari 2020 – Feestelijke uitreiking Van der Wal-diploma:
Aanschuif simultaan tegen kinderen en ouders. Daarna uitreiking winnaar Van der Wal- competitie
Ouders/verzorgers en andere enthousiaste familieleden zijn hierbij van harte welkom.

(datum nog te bepalen) – Individueel jeugdtoernooi