Rustige damclubavond

Op woensdag 20 november waren vanwege diverse afmeldingen enkel 5 damborden nodig. Ondanks het geringe aantal wedstrijden gebeurde er toch weer bijzondere dingen achter de borden.

In de partij tussen Wim Sonderen en Gerwin Doornink besloot Wim namelijk het riskante en spannende speltype Partie Bonnard aan te gaan. Het zag er kansrijk uit, maar Wim verkeek zich een aantal zetten later en kwam één schijf achter te staan. Gerwin kwam hierdoor winnend te staan, maar buitte dit niet uit. Toen hij later nog een lokzet overzag, wist Wim alsnog te winnen 2-0.

In de partij tussen Erik ten Hagen en nestor Wim Bennink was Erik in wat kansrijkere positie gekomen, maar was een gelijkspel zeker nog mogelijk. Wim dacht echter zo diep na, dat hij vergat op zijn resterende tijd te letten en verloor op de klok. Iets wat hem in al die damjaren zelden is overkomen 2-0.

Daarentegen kregen Erik Oonk en Frank ten Hagen geen echte kansen. Toen in het eindspel beiden naar dam gingen werd remise overeengekomen 1-1.

De 30-minutencompetitie levert altijd speciale partijen op, hiervoor speelden: Theo Stoverinck, Gijs Dreijers, Kees Spruijt en Augustin Saouadogo hun partijen. De uitslagen: Theo – Gijs 2-0, Kees – Augustin 2-0, Augustin – Gijs 2-0 en Kees – Theo 0-2.

Voor het bepalen van de stand in de 30-minutencompetitie wordt er rekening gehouden met de speelsterkte van de spelers. Theo doet daardoor deze week goede zaken met zijn zege tegen Kees. In de onderlinge competitie doen Wim en Erik goede zaken, maar zijn verder weinig verschuivingen zichtbaar.