Eerste punten en puntverlies

Op de clubavond van woensdag 27 november pakte Thomas Esselink zijn eerste punten van het seizoen en leed Henk Sonderen zijn eerste puntverlies in de Winterswijkse damcompetitie.

Thomas Esselink kwam in zijn partij tegen Augustin Saouadogo in betere positie, maar wist nog geen winnende stand te bereiken. Augustin koos echter voor een verkeerde eindspelvariant en kwam uiteindelijk één tempo tekort. Na een moeilijk programma te hebben gehad, mag Thomas hiermee zijn eerste punten bijschrijven (2-0).

Jan Elgershuizen bleek tegen Wim Bennink een afruil verkeerd te hebben ingeschat. Wim kreeg het voordeel en trok de partij naar zich toe (0-2).

Henk Sonderen kwam niet in de problemen, maar wist tegen Frank ten Hagen ook niet in een voordelige positie te komen en moest zijn eerste puntverlies van het seizoen toestaan (1-1).

Voor de ratingcompetitie was de partij tussen Wim Klaassen en Gijs Dreijers snel beslist na een vroege combinatie, de punten gingen naar Wim. Voor de 30-minutencompetitie wist Kees Spruijt te winnen van Wim Sonderen. Daarna wist Erik ten Hagen ook nog twee maal te winnen van Wim. In deze competities zijn geen grote verschuivingen zichtbaar.

In de competitie is koploper Theo Stoverinck nu nog de enige zonder puntverlies. Kees Spruijt, Henk Sonderen en Erik ten Hagen volgen nog op geringe afstand.