Eenvoudige overwinning WDV-1

In de 6e speelronde van de Gelderse Hoofdklasse nam WDV het op tegen Voorthuizen. Voorthuizen is al jaren een stabiele middenmotor, maar heeft dit seizoen wat ingeleverd. Ook nu kwamen ze met 2 invallers waar WDV dankbaar voordeel uit wist te halen en de overwinningen werden aaneen geregen.

Theo Stoverinck kwam al vroeg door een combinatie twee schijven voor en kwam niet meer in de problemen. (2-0)

Verrassender was dat Mark Sanders ook wist te winnen. De kopman van Voorthuizen liep in een damcombinatie en zag snel af van verder spelen. (4-0)

Frits Zegelink kreeg een schijfwinst aangeboden, maar bleef hierdoor wel met een lastige stand staan. Frits wist de schijf voorsprong vast te houden en in het middenspel de winst naar zich toe te trekken met een doorbraakcombinatie. (6-0)

Henk Sonderen moest meer moeite doen in zijn partij. Henk wist langzaam het voordeel naar zich toe trekken en met behulp van een combinatie een schijf te winnen met niet veel later ook de partij. (8-0)

Erik Oonk leek ook goed op weg, maar na een slagenwisseling in het middenspel stond Erik plots nadelig. Erik investeerde veel tijd om op zoek te gaan naar de remise, maar vergat daarbij de klok en verloor door tijdsoverschrijding. (8-2)

Kees Spruijt combineerde ten koste van 2 schijven naar dam. Hierna moest Kees geduld op brengen, maar de schijven stonden mooi verdeeld waarna Kees langzaam de schijven wist op te peuzelen en won. (10-2)

Gerard Korten stond vanaf begin af aan voordelig, maar dit sloeg lange tijd niet door. In het late middenspel wist hij zijn tegenstander toch in de problemen te brengen en wist de overwinning over de streep te trekken. (12-2)

Erik ten Hagen kwam moeizaam uit de opening, na het middenspel kwam de partij meer in evenwicht. In een dun standje koos Erik echter voor het verkeerde plan en verloor in een overmachtseindspel. (12-4)

Met een 12-4 overwinning heeft WDV gedaan wat het moest doen en staat met 6 uit 6 op een ruime afstand van de degradatieplaatsen. Over twee weken speelt WDV tegen Doetinchem en zal het proberen het linker rijtje in te stromen.

Gedetailleerde uitslagen: (tussen haakjes spelersrating)