Damtop blijft winnen

Op de clubavond van woensdag 6 november wisten de op papier sterkste dammers wederom te winnen. Hierdoor is er bovenin de ranglijst al een scheiding zichtbaar, waar vier dammers zich lijken te gaan opmaken voor de titelstrijd.

Paul Hageman bood goed tegenstand tegen de nestor van de club, Wim Bennink. Nadat Wim echter een schijf voor was gekomen maakte hij het ook snel af, middels een mooie combinatie (0-2).

Gerwin Doornink kwam tegen de ervaren Jan Elgershuizen opgesloten en daarmee lastig te staan, maar wist zich goed te verdedigen en zodoende net schijfverlies te voorkomen. Later wist Jan middels een forcing alsnog een schijf te winnen en daarmee ook de partij (0-2).

Augustin Saouadogo speelde een prima partij en kwam ondanks onnodig schijfverlies nog prima te staan tegen Wim Sonderen. Eén punt of meer wist hij echter niet meer te scoren, nadat Wim de partij, middels een mooie combinatie met damgeven, in winst omzette (0-2).

Erik Oonk kwam positioneel lastig te staan tegen Theo Stoverinck en moest schijfverlies toestaan. Dit speelde Theo ook geroutineerd uit, waardoor hij ook zijn 6e partij in winst omzet (0-2).

Frank ten Hagen speelde een prima partij, maar was in de broederstrijd tegen Erik ten Hagen in een lastig eindspel geraakt. Beiden moesten diep rekenen om de remise/winst te vinden. Uiteindelijk kwam Erik als winnaar uit de bus en wist het eindspel, ook middels een mooie combinatie met damgeven, te winnen (0-2).

Voor de ratingcompetitie bleek Kees Spruijt te sterk voor Gijs Dreijers. Hier blijft Augustin de ranglijst leiden.

In de tussenstand van de Winterswijkse competitie, waar Theo en Henk nog de volle buit hebben gepakt, is al een scheiding zichtbaar na de bovenste vier.