Wim Bennink naast podium in Lent door gebrek aan weerstand

Van dinsdag 15 oktober tot en met vrijdag 18 oktober nam WDV-er Wim Bennink deel aan het Veteranentoernooi in Lent. Hij presteerde naar behoren, maar had uiteindelijk de pech dat hij te weinig weerstandspunten (WP) had verzameld om op het podium te eindigen.

De niet geheel fitte Wim Bennink stond na 6 ronden op de 9e plaats met 6 uit 6. Hij won de 7e ronde en eindigde met nog 6 andere spelers op 8 punten uit 7 wedstrijden op een gedeelde 3e plek. Achteraf bleek dat Wim het niet had getroffen met de loting van de eerste twee ronden in het plm. 55 toernooi. Hij lootte namelijk 2x een van de – op papier – zwakkere tegenstanders. Wim scoorde 3 uit 2. Deze tegenstanders scoorden slechts 7 WP punten gedurende het toernooi. Ook de overige 5 tegenstanders scoorden eveneens onder de maat. Hierdoor bleek Wim de minste weerstandspunten te hebben en eindigde ondanks zijn overwinning in de 7e ronde op de 9e plek. Gezien zijn toernooiprestatierating, die boven zijn eigen rating ligt, kan Wim toch terugkijken op een prima toernooi.