WDV 2 boekt derde overwinning op rij

Het op papier veel sterkere zestal van DIOS uit Beltrum leed op dinsdag 22 oktober een smadelijke nederlaag tegen WDV 2. Captain Wim Bennink had gekozen voor een tactische opstelling die kansen moest bieden voor een gelijkspel. Hij werd door zijn medespelers vorstelijk beloond!

Het was invaller Gerwin Doornink die -naar mate de partij vorderde- steeds beter kwam te staan, maar dit was uiteindelijk niet voldoende voor de winst (1-1).
Thomas Esselink had de lange vleugel van zijn tegenstander in de houdgreep. Alleen ten koste van een schijf zou deze zich kunnen bevrijden. Thomas bracht zijn tegenstander in steeds grotere problemen. In een verloren stand ging deze ook nog door z’n klok (1-3).

Frank ten Hagen kwam middels een lichte combinatie een schijf voor met doorbraak naar dam. Frank speelde de partij bekwaam uit en zette WDV op grote voorsprong (1-5).
Jan Elgershuizen trof aan bord 2 de sterkste speler van DIOS: Theo Stoverinck. Theo is ook lid van WDV en speelt in het 1e. Omdat WDV 1 in de Hoofdklasse speelt mag Theo ook uitkomen voor DIOS dat in de 1e klasse speelt. Jan bood goed tegenstand en zette druk op de lange vleugel van Theo. Ook op de andere velden kon Theo niet voldoende overwicht opbouwen en bood remise aan. Jan accepteerde dit grif en bracht zodoende het 6e punt voor WDV op het scorebord. (2-6)

Wim Bennink had zich op het eerste bord geposteerd en trof daar Gerard Korten. Ook Gerard is lid van WDV en komt evenals Theo Stoverinck uit voor WDV 1. Ondanks het grote verschil in rating trad Wim zijn tegenstander onbevangen tegemoet. Er ontstond een merkwaardige stand op het bord, omdat beide spelers elkaar het leven zuur maakten op de korte vleugel. Beiden moesten oppassen om niet vast te lopen en dat kostte veel bedenktijd. Met nog 1 seconde op de klok bood Gerard remise aan welk bod door Wim direct werd geaccepteerd, omdat dit het 7e punt betekende! (3-7)

Alle ogen waren gericht op Wim Sonderen die aan bord 4 in gevecht was met de op 2 na sterkste speler van DIOS. Wim zette zijn tegenstander zodanig onder druk dat het een kwestie van tijd was dat deze zou bezwijken. Nadat Wim een 2e dam had gehaald was het snel gedaan met zijn opponent (3-9).

Door deze 3e achtereenvolgende overwinning bezet WDV 2 de tweede plaats op de ranglijst van de 1e klasse Oost van de Gelderse Dambond. Bovenaan staat titelfavoriet DSV 1 uit Sinderen dat ook 6 uit 3 heeft, maar een beter bordgemiddelde heeft.

WDV 2 schrijft geschiedenis! Nog nimmer won WDV 2 de eerste drie wedstrijden met dergelijke grote cijfers!
De gedetailleerde uitslagen waren: (tussen haakjes de rating van de spelers)