Snelle beslissingen achter de borden

Op de clubavond van woensdag 23 oktober, die tussen 2 bondscompetitiewedstrijden in lag, vielen de beslissingen al vrij snel door gemaakte openingsfouten.

Wim Klaassen, Paul Hageman en Augustin Saouadogo kwamen al vroeg in de partij onnodig een schijf achter, wat resulteerde in snelle nederlagen. Wim Klaassen – Erik Oonk (0-2), Henk Sonderen – Paul Hageman (2-0), Augustin Saouadogo – Erik ten Hagen (0-2).

De partij tussen Wim Bennink en Frank ten Hagen was ook snel beslist. Beiden kozen voor een andere pad dan normaal, wat voor Frank beter uitpakte. Wim kreeg steeds minder speelvrijheid en verloor, doordat hij een kleine damcombinatie over het hoofd zag, wat hem na damvangst 2 schijven achterstand opleverde. Wim Bennink – Frank ten Hagen (0-2).

De spannendste partij van de avond ging tussen Kees Spruijt en Wim Sonderen. In een lastige klassieke stand met al tijdnood voor Kees, ging Wim echter in de fout, waarna Kees middels een combinatie naar de winst ging. Zodoende waren alle partijen voor half elf klaar, wat voor dambegrippen ook aan de vroege kant is.

Kees komt nu met 9 punten uit 5 wedstrijden bovenaan te staan, maar wordt achtervolgd door Henk en Theo met 8 punten uit 4 wedstrijden.