Nipte nederlaag WDV

In de 2e speelronde was er weer een thuiswedstrijd voor WDV, ditmaal kwam Arnhem op bezoek. Voor WDV was het een aderlating dat Henk Sonderen en Frits Zegelink er niet bij waren. Bij Arnhem ontbrak op zijn beurt ook de sterkste speler waardoor een spannende strijd werd verwacht.

De verwachting van een gelijkopgaande strijd kwam uit en wellicht nog meer dan dat. Kees Spruijt, Theo Stoverinck en Mark Sanders speelden een evenwichtige partij. Theo en Mark leken nog wat kans te kunnen krijgen richting het eindspel, maar allen speelden remise. (3-3)

Gerwin Doornink liep al vroeg in de partij in een damcombinatie die hij ten koste van één schijf af moest nemen. Gerwin probeerde nog weerstand te bieden en met succes. De scherpte bij de tegenstander ontbrak waardoor Gerwin in het eindspel wist door te breken naar dam een een nipte remise wist binnen te slepen. (4-4)

Beide Erikken kwamen voordelig te staan in het middenspel. Erik ten Hagen kreeg geen echte winstkansen en speelde gelijk. Erik Oonk wist wel een schijf voor te komen. In de overgebleven bleven de schijven echter lastig staan waardoor Erik net te kort kwam voor een overwinning. (6-6)

Jan Elgershuizen kwam gaandeweg de partij in een lastigere positie te staan, maar wist lang goed stand te houden. In een 5-om-5 speelde Jan een mindere zet en liep vast, waardoor de eerste overwinning voor de gasten uit Arnhem werd genoteerd. (6-8)

In de laatste partij probeerde Gerard Korten alsnog een punt veilig te stellen voor WDV. Gerard kwam wel een schijf voor, maar doordat de tegenstander genoeg positionele compensatie had moest Gerard berusten in remise. (7-9)

Door de nederlaag blijft WDV op 2 punten staan in de middenmoot van de Gelderse Hoofdklasse.

Gedetailleerde uitslagen: (met tussen haakjes de rating)

WDV Winterswijk – CTD Arnhem 7-9

Erik ten Hagen (1272) – Leo Aliar (1207) 1-1

Mark Sanders (1229) – Peter Kort (1286) 1-1

Gerard Korten (1078) – Douwe Hokwerda (1186) 1-1

Theo Stoverinck (1096) – Theo Willemsen (1049) 1-1

Kees Spruijt (1061) – Rein Bergsma (1020) 1-1

Erik Oonk (938) – Rommy Moerlie (975) 1-1

Jan Elgershuizen (882) – Henk Mahboeb (978) 0-2

Gerwin Doornink (–) – Jan Beeke (1010) 1-1