Boeiende partijen op clubavond

Op de clubavond van 16 oktober stonden interessante partijen op het programma, die door de spelers ook boeiend werden gemaakt. Uiteindelijk wisten de titelkandidaten te winnen, al bleek men daarbij ook goed weg te zijn gekomen zonder puntverlies.

Onderlinge competitie
Thomas Esselink maakte het Theo Stoverinck niet echt moeilijk. Vroeg in de partij overzag hij een damcombinatie en kwam 2 schijven achter te staan. Hij probeerde het nog wel, maar Theo maakte geen fout meer (0-2).

Zeeg Jongkoen ging gelijk op met Augustin Saouadogo, maar beging een fout en kwam één schijf achter te staan. Hierna reageerde Augustin telkens goed op ingebouwde valletjes en won daarmee, net als de week ervoor, zijn partij (0-2).

De partij tussen Kees Spruijt en Frank ten Hagen leek een spannende positionele partij te worden met voorposten, maar al vrij snel kwam Kees in een voordelige positie te staan, wat hij uitbouwde naar schijfwinst en later de partijzege (2-0).

Erik Oonk was tegen Henk Sonderen weer op weg naar een bijzondere prestatie. Henk leek de partij eerst onder controle te hebben, maar Erik wist met goed spel een winnende positie te voorkomen en zelf ook door te breken naar dam. In het uiteindelijke remise-eindspel overzag Erik echter een kleine combinatie en verloor daarmee jammerlijk (0-2).

Erik ten Hagen en Wim Sonderen lieten zich aan één zijde van het bord bewust opsluiten, waarmee er een spannend spel ontstond, waarbij niet geheel duidelijk was wie het voordeel had. Uiteindelijk ging Erik er met de zege vandoor in een eindspel wat precies goed uitkwam (2-0).

Door de uitslagen blijven Theo en Henk als enige zonder puntverlies, houden Erik en Kees goed de aansluiting en klimt Augustin knap naar het bovenste deel van de ranglijst.

30-minutencompetitie
Voor de 30-minutencompetitie werden er ook nog enkele wedstrijden gespeeld met de volgende uitslagen:
Gijs Dreijers – Wim Klaassen (0-2), Gerwin Doornink – Wim Klaassen (2-0), Gerwin Doornink – Gijs Dreijers (2-0) en Theo Stoverinck – Wim Klaassen (2-0). Gerwin neemt hier nu de leiding.

Naast de clubcompetitie staan er volgende week ook weer uitwedstrijden voor de bondscompetitie op het programma.