WDV 2 van start met grote zege

WDV 2 is het seizoen 2019-2020 goed begonnen. Het bezoekende DZW 2 uit Warnsveld werd met een nederlaag van 9-3 naar huis gestuurd! Sinds 2011 had WDV 2 niet meer zo’n grote overwinning geboekt!

Op woensdag 18 september stonden de 1e wedstrijden voor de Winterswijkse damcompetitie op het programma, maar ook de eerste bondscompetitiewedstrijd voor WDV 2, wat tevens het damdebuut was in ’t Hakkie.

Het begin was al veel belovend. Wim Sonderen moest het opnemen tegen de sterkste speler van DZW 2. Wim kwam al vrij snel een schijf voor middels een combinatie in de opening. Het zogenaamde zetje van Lochtenberg. Hij wist dit voordeel vast te houden en in partijwinst om te zetten. (2-0)

Het was Zeeg Jongkoen die zijn tegenstander trakteerde op een damcombinatie. Dit kostte Zeeg wel 3 schijven, maar de overblijvende stand bood zijn tegenstander geen enkele compensatie meer. (4-0)

Frank ten Hagen kwam tegen zijn opponent lastig te staan en in vreselijke tijdnood. Met nog slechts 5 seconden op de klok voor 5 zetten kreeg Frank een ontsnappingsroute middels een remisecombinatie. (5-1)

Jan Elgershuizen hield de iets sterkere Jan Huisjes aardig in bedwang. Beiden kwamen moeilijk te staan. Na een damcombinatie door de WDV-er werd remise overeen gekomen. (6-2)

Gerwin Doornink, die de niet wedstrijdfitte Thomas Esselink verving, speelde een sterke partij. Gaandeweg de partij kwam hij steeds beter te staan en wist door te breken naar dam. Zijn tegenstander kon niets anders dan Gerwin feliciteren! (8-2)

De tegenstander van Wim Bennink was duidelijk van plan om zo snel mogelijk remise te maken. Wim vlocht diverse combinaties in zijn stand, waardoor zijn tegenstander steeds moeilijker kwam te staan.

De captain wist dit voordeel echter niet te verzilveren en moest met remise genoegen nemen. (9-3)

De gedetailleerde uitslagen waren: (tussen haakjes de rating=sterkte van de speler)