Louter beslissingen bij rentree Henk Sonderen

Op de clubavond van woensdag 25 september was het bijzonder dat alle partijen in een beslissing eindigden. Ook bijzonder was de rentree van Henk Sonderen in de Winterswijkse damcompetitie. Sinds zijn laatste clubkampioenschap van 1996 heeft hij niet meer deelgenomen aan de onderlinge, maar dit jaar maakt hij zijn rentree en is hij naar verwachting de grootste uitdager voor de regerend clubkampioen Erik ten Hagen.

De partijen: Zeeg Jongkoen – Wim Klaassen (2-0), Frank ten Hagen – Augustin Saouadogo (2-0), Paul Hageman – Wim Sonderen (0-2), Jan Elgershuizen – Kees Spruijt (0-2), werden beslist door combinaties, waarbij Wim Klaassen nog de mogelijkheid had om een afruil te nemen na de combinatie, maar deze werd gemist. 

Henk Sonderen – Wim Bennink (2-0). Henk, die in de tussenliggende jaren wel voor WDV 1 bleef spelen, werd het de 1e wedstrijd direct lastig gemaakt door de nestor van de club. Net toen het geloof er kwam in een stuntje, combineerde Henk zich naar een winnende positie.

Gerwin Doornink – Theo Stoverinck (0-2). Gerwin kwam met goed positioneel spel sterk te staan tegen de ervaren Theo, die zich al neerlegde bij maximaal een remise. In het eindspel maakte Gerwin echter een verkeerde opbouwkeuze, waardoor Theo de partij zelfs nog in winst kon omzetten.

Erik Oonk speelde buiten de competitie om tegen Gijs Dreijers en een gastspeler en won beide partijen.

Voor de volledige competitietussenstand, waaraan dit jaar 15 dammers deelnemen, zie Stand Onderlinge competitie WDV.