Goede seizoensopening WDV 1

Nadat het 2e team van WDV opende met een overwinning tegen het 2e team van Zutphen/Warnsveld, opende het 1e team tegen het 1e team van DZW.

Met het voltallige basisteam begon WDV met veel vertrouwen aan de wedstrijd.
Het duurde echter even voordat er tekening in de strijd kwam. Erik Oonk speelde een gelijk opgaande partij waarna al snel remise werd overeengekomen. (1-)

Gerard Korten speelde een sterke partij en kwam voordelig te staan. Zijn tegenstander wist echter het materiaal op het bord uit te dunnen dat er geen winstkansen ontstonden voor Gerard. (2-2)

In een rustige partij stond er bij Theo Stoverinck halverwege zelfs een symmetrische stand op het bord. De tegenstander speelde het hierna wat beter waardoor Theo onder druk kwam te staan. Theo wist de tegenstander in bedwang te houden waardoor tot remise werd besloten. (3-3)

Erik ten Hagen kreeg tegen de kopman van DZW het centrum in handen en bouwde langzaam een voordelige stand op. In het late middenspel maakte zijn opponent een blunder waardoor Erik met een kleine doorbraakcombinatie de partij vroegtijdig in zijn voordeel besliste. (5-3)

De tegenstander van Frits Zegelink hield de partij vlak waardoor Frits moeilijk in de partij kwam. Na wat passief spel van de tegenstander kon Frits toch belangrijke velden onder controle krijgen. Frits liet zijn tegenstander vastlopen en breidde daarmee de voorsprong uit. (7-3)

Mark Sanders en Kees Spruijt leken op weg om de uitslag nog rianter te maken. Mark miste de winst door een verrassende doorbraakcombinatie. Hij hield wel een mooie stand over, maar wist niet door de stand van zijn tegenstander te komen. (8-4)
Kees bracht de tegenstander in de opening in een moeilijke stand. Kees wist dit goed uit te buiten en dwong een doorbraak naar dam af. Het eindspel leek makkelijk te gaan winnen, maar Kees koos het verkeerde plan en liet zijn tegenstander naar een nipte remise glippen. (9-5)

Als laatste was het alsnog Henk Sonderen die de overwinning nog groter te maken. Henk speelde geduldig zijn centrumvoordeel uit en kwam in goed eindspel terecht. Henk bleef rustig en met 3 dammen tegenover 1 van zijn tegenstander wist hij keurig een val op te bouwen en de partij af te maken. (11-5)

Al met al een dik verdiende 11-5 overwinning voor WDV die nog hoger uit had moeten vallen. Wat vertrouwen geeft is dat er nog geen enkele speler van zowel het 2e als 1e team van WDV een nederlaag heeft moeten incasseren.

Gedetailleerde uitslagen: (tussen haakjes de rating=sterkte van de speler)

1. Erik ten Hagen (1272) – Pieter van Splunter (1292) 2-0

2. Frits Zegelink (1223) – Cees Groen (979) 2-0

3. Henk Sonderen (1216) – Harry Graaskamp (1122) 2-0

4. Mark Sanders (1229) – Bertus Bosch (1122) 1-1

5. Theo Stoverinck (1096) – Bennie Hiddink (1060) 1-1

6. Kees Spruijt (1061) – Rob Kampman (1007) 1-1

7. Gerard Korten (1078) – Henk Groen (1098) 1-1

8. Erik Oonk (938) – Dick Halma (947) 1-1