Underdogs naar finale BijHillen-cup

Op de damclubavond van woensdag 1 mei stonden de halve finale wedstrijden om de BijHillen-cup op het programma die tot het einde spannend bleven, maar er werd ook nog voor de overige competities gespeeld.

Onderlinge competitie
Erik Oonk – Thomas Esselink (0-2). Thomas haalde in het middenspel een combinatie uit, waarna hij één schijf voor kwam te staan. Erik probeerde de schijf terug te pakken, maar door een plakker mislukte dat en pakte Thomas na 6 gelijke spelen alsnog zijn eerste zege in de onderlinge van dit seizoen.

Zeeg Jongkoen – Jan Elgershuizen (1-1). Zeeg had enkele weken niet meer gedamd, maar dat ging niet ten koste van zijn spel en pakte een prima punt en kan met 5 wedstrijden te gaan nog een aantal plaatsen stijgen op de ranglijst. Zie de tussenstand.

Ratingcompetitie
Augustin Saouadogo – John van Laarhoven (0-2). Er kwam een niet alledaags standje op het bord, waarbij John uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.  Wim Sonderen speelde in een simultaan tegen Gijs Dreijers en Paul Hageman en wist beide partijen te winnen. Ondanks de nederlaag blijft Augustin deze competitie leiden.

Halve finale BijHillen-cup
De langste partijen van de avond gingen om de halve finale om de BijHillen-cup. Hier hadden Wim en Frank in hun partijen het voordeel van de lagere rating, waardoor ze bij een eindstand met gelijke schijvenverdeling door zouden gaan.

Erik ten Hagen – Wim Bennink. Ondanks het voordeel van de lagere rating ging Wim er, met een ratingverschil van bijna 400 punten, vanuit dat het een lastig karwei zou worden. Hoewel de partij tot het einde spannend bleef kreeg Erik geen enkele winstkans en haalde Wim er zelfs een knappe plusremise uit!

Frank ten Hagen – Kees Spruijt. In deze partij was het ratingverschil slechts 20 punten. Ook hier bleef het tot het einde spannend. Na drie en halve uur spelen kwam Frank net iets beter uit en plaatste zich ook met een plusremise voor de finale. De nummers 5 en 9 van de plaatsingslijst gaan hiermee naar de finale. In deze finale heeft Wim het voordeel van de lagere rating.

Vanwege het voetbal worden de damclubavonden van woensdag 8 en 15 mei verplaatst naar de vrijdagen 10 en 17 mei.
Ook een keer deelnemen? Dammers op elk niveau zijn altijd van harte welkom en kunnen bij bezoek van een clubavond altijd wel één of meerdere partijen spelen. Aanvang 19:45 uur bij Speeltuin Hakkelerkamp.