Erik ten Hagen vestigt record met achtste titel op rij

Door zelf te winnen op de clubavond van vrijdag 17 mei is Erik ten Hagen clubkampioen van WDV geworden. Daarmee is hij de eerste speler in de clubhistorie die voor de 8e keer op rij clubkampioen is geworden.

Zeeg Jongkoen – Erik ten Hagen (0-2). Erik wist vooraf dat hij aan een gelijkspel voldoende had om kampioen te worden. De partij ging mooi gelijk op tot Erik op mooie wijze schijfwinst kon forceren, de partij werd daarna snel in winst omgezet. 

Met 8 clubkampioenschappen op rij heeft Erik dus het clubrecord verbroken. Het oude record was in handen van Danny Slotboom, die tussen 1998 en 2004 zeven maal op rij kampioen was.
Erik gaat nu op jacht naar de meeste titels. Dat record is nu nog in handen van Hendrikus Rijks die in de jaren 1952-1971 maar liefst 14 keer kampioen is geworden. Zie voor het totale overzicht sinds 1945 de Eregalerij van clubkampioenen.

De overige spelers speelden voor de ratingcompetitie, hieronder de uitslagen:
Erik Oonk – Wim Bennink (2-0), Kees Spruijt – Wim Sonderen (1-1), Paul Hageman – Jan Elgershuizen (0-2), Gijs Dreijers – Frank ten Hagen (0-2), Augustin Saouadogo – Frank ten Hagen (0-2).
Ondanks de nederlaag blijft Augustin ruim bovenaan staan.

Aanstaande woensdag staat de finale om de BijHillen-cup op het programma. De verrassende finalisten zijn Wim Bennink en Frank ten Hagen.