WDV mist finale na bekerthriller

In de Gelderse beker stond WDV in de halve finale, waarin het moest opnemen tegen Doetinchem. WDV trad aan met de sterkst mogelijke opstelling (Erik ten Hagen, Henk Sonderen, Frits Zegelink en Mark Sanders) en had daarmee goede hoop op een nieuwe stunt.

De aanval van Henk kwam niet helemaal uit de verf in de partij, waarna hij besloot een groot eindspel aan te gaan met een schijf minder waarbij beide spelers een dam hadden. In dit ingewikkelde eindspel kwam Henk steeds verder in de problemen en verloor in een overmachtseindspel.

Mark probeerde zijn partij spannend te houden om zo proberen op zoek te gaan naar winstkansen. Het evenwicht werd echter niet verbroken waardoor de partij in remise eindigde.

Frits nam in het middenspel het initiatief over met behulp van slagzetjes en dwong daarmee zelfs schijfwinst af. Frits kwam in het eindspel een 2e schijf voor. Met nauwkeurig spel wist Frits de tegenstander van dam te houden en won de partij.

In de laatste partij was Erik bezig met een nadelig eindspel waarin beide spelers een dam hadden. Erik maakte het zichzelf daarin lastig, maar met een kleine omweg wist Erik toch nog de remise veilig te stellen.

Het beslissende moment in de sneldambarrage. Henk kiest voor het logische maar verliezende 19-23, waar 18-22 remise had opgeleverd…

Het 4-4 gelijkspel betekende dat er gesneldamd moest worden voor een beslissing en een plek in de finale van de beker. WDV wist dat het daarbij moest winnen, omdat Doetinchem vanaf het hoogste bord gerekend als eerste gewonnen had.
WDV begon in ieder geval goed aan de barrage. Mark wist met een combinatie zijn tegenstander te verschalken. Vervolgens speelden Erik en Frits remise waarna de ogen op het bord van Henk waren gericht. Henk kwam in een lastige stand terecht, maar leek in een dun standje op weg naar remise. Onder tijdsdruk maakte Henk echter een verkeerde keuze, waarna de tegenstander een dam wist te halen en alle schijven kon oppeuzelen.

Daarmee eindigde zowel de reguliere wedstrijd als de barrage in 4-4, maar werd de wedstrijd in het voordeel van Doetinchem beslist vanwege de overwinning op het hogere bord.
Nu WDV zo dicht bij de finale was, is de manier van uitschakelen extra zuur. Maar WDV kan het bekeravontuur wel met opgeheven hoofd verlaten.