WDV wipt titelverdediger uit beker

Na een stunt in de vorige ronde, moest WDV het in de Gelderse beker in de kwartfinale opnemen tegen titelverdediger Wageningen. Gezien de opstellingen werd een spannende wedstrijd verwacht, maar na de overwinning op Culemborg was het vertrouwen bij WDV groot.

Erik ten Hagen speelde een spannende partij tegen de kopman van Wageningen. Met nog weinig tijd besloot Erik een doorbraakcombinatie te nemen, maar deze bleek niet goed. De tegenstander greep echter meteen mis, waardoor Erik met een damcombinatie de partij direct won.

Mark Sanders speelde een goede aanvalspartij waarin hij ten koste van 2 schijven naar dam combineerde met goede winstkansen. Op het moment dat zijn tegenstander toch remise leek af te kunnen dwingen, had die echter te veel tijd nodig waardoor Mark op de klok won.

Frits Zegelink en met name Kees Spruijt moesten in de verdediging, maar hadden door de 4-0 voorsprong nu genoeg aan remise om de teamoverwinning veilig te stellen. Frits besloot daarom niet te veel risico meer te nemen en haalde zonder veel moeite het winnende punt binnen. Kees moest in het late middenspel meer uitkijken. Kees wist echter uit de problemen te blijven en behaalde daarmee een gelijkwaardige remise.

Door de 6-2 overwinning heeft WDV nu de halve finale van de beker bereikt. Daarin treft het met Doetinchem wederom een sterke tegenstander, maar de tegenstanders zullen nu wel op de hoede zijn.