Sneldamteam WDV grijpt naast prijs

WDV nam als titelverdediger in de eerste klasse deel aan het Gelders kampioenschap sneldammen voor teams. In de eerste klasse is de tegenstand gewaagd aan elkaar, dus was het afwachten welke vorm Erik ten Hagen, Frank ten Hagen, John van Laarhoven en Augustin Saouadogo hadden meegenomen.

Er werd goed begonnen aan het toernooi door de eerste wedstrijd van het sterk geachte Nijmegen te winnen met 5-3. Het was dan ook snel duidelijk dat WDV om de bovenste plaatsen kon meedoen. Zoals gebruikelijk met het sneldammen waren er een aantal gelukkige en ongelukkige momenten. Dat resulteerde in drie winstpartijen en één nederlaag. Voor de laatste ronde was de strijd nog volledig open. WDV ging met een gedeeld 2e plaats de laatste wedstrijd in met slechts één punt achterstand op de koploper. In de laatste wedstrijd kreeg WDV goede kansen om te winnen, maar kwam niet verder dan een gelijkspel.

Dat betekende dat WDV bleef steken op een 3e plaats, één punt achter de kampioen en slechts twee bordpunten achterstand op de 2e plaats.

Eindstand aan kop:
Warnsveld 6 – 9
Nijmegen 6 – 8        29 bordpunten
Winterswijk 6 – 8   27 bordpunten